Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avanpremieră la Teatrul de Stat Constanța - 10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia

ro

18 Sep, 2023 15:00 865 Marime text
Primul spectacol nou al Teatrului de Stat Constanța în stagiunea teatrală 2023 – 2024 este legat de legendarul Festival de la Mamaia, care multe veri la rând a mobilizat pe litoral toate resursele muzicii ușoare românești.

Cele două reprezentații în avanpremieră ale spectacolului „10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA” vor avea loc la Sala Studio a TSC, din strada Ion Lahovari nr. 2A, sâmbătă, 23 și duminică, 24 septembrie, de la ora 19:00.
 
Potrivit reprezentanților Teatrului de Stat Constanța, un tărâm al visului. Nostalgie după un trecut pe care nu l-am trăit. Sau pe care l-am uitat. 11 actori,  11 povești, 11 momente performative. Destine legate de Festivalul Mamaia.

O curatoare de artă contemporană, fostă cântăreață în tinerețe, câștigă selecția pentru a reprezenta România la Bienala de Artă din Veneția, cu instalația ei performativă numită „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”. De-a lungul celor șase luni petrecute în Veneția, 10 performeri închiși în expoziție retrăiesc amintiri reale sau ficționale din istoria muzicii ușoare românești, petrecute (sau nu) la Mamaia, legate de vedete iconice, dar mai ales de destinele artistice mici, neîmplinite.
 
Textul pentru acest spectacol a fost scris la fața locului, la Constanța, de dramaturgul Gabriel Sandu, pe măsură ce a cunoscut actorii din distribuție și istoria Festivalului de la Mamaia. Un rol important în acest proces l-a avut consultantul Mircea Nicolau, care a pus la dispoziție informații, documente și fotografii prețioase.

Regia este semnată de Elena Morar și Gabriel Sandu, scenografia, video și lighting design-ul, de Miruna Croitoru, asistată de Nicoleta Ivan, iar sound design-ul și adaptarea muzicală, de Alexandru Neș.

Coregrafia este realizată de Stela Cocârlea, iar de pregătirea muzicală a actorilor s-a ocupat Inga Postolache.
În distribuție: Florin Aioane, Liliana Cazan, Dana Dumitrescu, Laura Iordan, Lucian Iftime,  Cristiana Luca, Ecaterina Lupu, Luiza Martinescu, Ștefan Mihai, Ramona Niculae, Mirela Pană, Theodor Șoptelea.

„Vă reamintim că spectacolele Teatrului de Stat Constanța se desfășoară în Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma MyStage și la agenția de bilete a TSC din Bulevardul Tomis nr. 97“ - au mai precizat reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Citește și: 

„Musica sempre libera - un artist, un pian și un țambal“. Regal muzical la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii