Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 70% dintre respondenţi cred că şcolile ar trebui să treacă în on-line după atingerea pragului de 6 infectări la mia de locuitori

ro

18 Oct, 2021 00:00 2427 Marime text
  • Incidența crește alarmant și în multe localități, printre care și București și Constanța, a trecut pragul de 10 cazuri la mia de locuitori
  • Autoritățile au decis să elimine pragul de şase infectări la mia de locuitori şi clasele să treacă în online doar dacă apare un caz în clasa respectivă
  • 70% dintre participanţii la sondajul ZIUA de Constanţa cred că şcolile ar trebui să treacă în on-line după atingerea pragului de 6 infectări la mia de locuitori

La aproximativ o lună de la debutul anului școlar apar tot mai des discuții despre trecerea sau nu a școlilor în sistem online sau este mai bine ca acestea să rămână în format fizic.
 
Dacă inițial se știa că după trecerea pragului de șase infectări la mia de locuitori toți elevii vor trece în sistem online, după ce s-a observat că incidența crește alarmant și în multe localități, printre care și București și Constanța, a trecut pragul de 10 cazuri la mia de locuitori, autoritățile au decis să elimine pragul de şase infectări la mia de locuitori şi clasele să treacă în online doar dacă apare un caz în clasa respectivă, sau dacă decide conducerea unităţii de învăţământ.
 
Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit chiar despre temerile părinților, dar a menționat că vaccinul ar înlătura o parte din aceste temeri.
 

„Nu poți condamna un părinte pentru că este temător în raport cu starea de sănătate a propriului copil. Acei părinți care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: să se vaccineze. Și ei, și bunicii. Fac un apel ca părinții să nu își trimită copiii la școală, dacă au simptome specifice”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

 
În acest context, ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: „Credeți că școlile ar trebui să treacă în on-line după atingerea pragului de 6 infectări la mia de locuitori?“.
 
70% dintre cei 638 de respondenţi care au participat la acest sondaj de opinie au declarat că sunt de părere că școlile ar trebui să treacă în on-line după atingerea pragului de 6 infectări la mia de locuitori, în timp ce 30% au precizat că nu sunt de acord şi că preferă ca elevii să meargă la şcoală, indiferent de incidenţă. 

 
Citeşte şi: 

Sondaj de opinieCredeți că școlile ar trebui să treacă în on-line după atingerea pragului de 6 infectări la mia de locuitori?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii