Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:03 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeți că școlile ar trebui să treacă în on-line după atingerea pragului de 6 infectări la mia de locuitori?

ro

11 Oct, 2021 00:00 2162 Marime text
  • La aproximativ o lună de la debutul anului școlar apar din nou discuții despre trecerea sau nu a școlilor în sistem online sau este mai bine ca acestea să rămână în format fizic.
 
Dacă inițial se știa că după trecerea pragului de șase infectări la mia de locuitori toți elevii vor trece în sistem online, după ce s-a observat că incidența crește alarmant și în multe localități, printre care și București și Constanța, a trecut pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, autoritățile au decis să elimine acest prag și clasele să treacă în online doar dacă apare un caz în clasa respectivă.
 
Unii părinți au fost mulțumiți de decizie, alții nu. De asltfel, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a solicitat miniștilor Educației și Sănătății să ia decizia trecerii în sistem online a școlilor din localitățile în care incidența a trecut pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.
 
Cu câteva zile înainte, ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit chiar despre temerile părinților, dar a menționat că vaccinul ar înlătura o parte din aceste temeri.
 
„Nu poți condamna un părinte pentru că este temător în raport cu starea de sănătate a propriului copil. Acei părinți care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: să se vaccineze. Și ei, și bunicii. Fac un apel ca părinții să nu își trimită copiii la școală, dacă au simptome specifice”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.
 
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:

Ti-a placut articolul?

Comentarii