Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:28 25 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Să pună automate de taxat“ Constănţenii, nemulţumiţi de programul de taxare din parcările cu tarif orar din municipiul Constanţa

ro

25 Nov, 2019 00:00 1842 Marime text
Constanţa Parking este noul sistem de plată a parcării prin SMS ce a fost implementat începând cu data de 15 aprilie 2019. Aplicaţia Constanţa Parking este disponibilă deja şi poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Odată descărcată, aceasta arată pe telefonul mobil o hartă cu zonele în care sunt disponibile parcările prin SMS: Blue Area pentru oraşul Constanţa, Green Area pentru staţiunea Mamaia şi Red Area pentru Mamaia Nord.
 
Prin intermediul aplicaţiei, parcarea se poate achita prin card bancar, iar cu 5 minute înainte de expirarea timpului, utilizatorii sunt avertizaţi printr-un mesaj. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. Programul de taxare în parcările cu tarif orar din Constanţa a fost modificat în septembrie 2019. În acest moment sunt mai multe zone în care maşinile pot fi lăsate gratuit în anumite intervale orare.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: Sunteţi mulţumiţi de programul de taxare din parcările cu tarif orar din municipiul Constanţa realizat prin aplicaţia Constanţa Parking? La sondaj au participat peste 300 de persoane. Dintre acestea, 14% au răspuns pozitiv, iar 86% - negativ.


 
Mai mult, unii dintre respondenți ne-au transmis și părerea lor în legătură cu sondajul.
 
„Parcări desenate pe asfalt și prost gândite, fără acei 5 metri lăsati în intersecțiile cu acces în strada principală (vezi strada Unirii). Ca să taxezi o parcare, trebuie s-o construiești și apoi să ceri bani! Ce parcare a fost construită în Constanța, în afară de cea de la spital?“, scrie Laur T.
 
„Nu, dacă nu ai telefon sau credit la telefon, ce faci? A băgat în bani în stâlpișori în loc să pună automate de taxat, așa cum este în toată lumea“, susține Flori M.
 
„Altceva de ce oare sunt capabili, au trasat câteva linii, au pus o tăbliță și vor bani. Au schimbat bordurile, în loc să facă parcări, iar mașinile blochează acum o bandă. Ultima măgărie, au plantat stâlpii prostiei pe marginea trotuarului. Așa știu ei să facă treabă, în loc să creeze, te limitează, te constrâng“, a comentat
Costel I.

 
„Parcarea cu plată în extrasezon trebuie eliminată. A construit Făgădău parcări în Constanța?“, întreabă Niculai P. „Din nefericire peste tot în lume în centrele civice ale marilor orașe parcarea e cu bani“, a punctat Liviu S.
 
Citește și:
 
Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de programul de taxare din parcările cu tarif orar din municipiul Constanţa realizat prin aplicaţia Constanţa Parking?
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii