Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcare cu plată la Constanța. Cum beneficiezi de jumătate de oră gratis

ro

18 Jun, 2021 09:54 26191 Marime text

 

  • De pe 18 iunie, se plătesc parcările din Constanța
  • Este important de știut, că momentan se achită doar locurile de parcare din ZONA 0



Plata parcării în municipiul Constanța se realizează conform HCL nr.123/2021, cu respectarea gratuității de 30 minute, pentru zonele 0, 1 și 2. Includerea acestei gratuități aduce flexibilitate utilizatorilor parcărilor din municipiul Constanța.


30 minute gratis


Pașii pentru a beneficia de gratuitate sunt simpli: conducătorii auto trebuie să selecteze din aplicația „Constanța Parking” opțiunea de parcare cu primele 30 de minute gratuite. Pentru cei care trimit SMS este valabilă prima opțiune de pe panoul de informare. Atenție, se plătesc doar parcările din zona 0, până la o nouă informare a primăriei!

Plată prin SMS


Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit.
 
Spre exemplu, o persoană care știe că nu va depăși o jumătate de oră de parcare are opțiunea de a selecta din aplicație sau prin SMS rezervarea pentru o jumătate de oră care va fi gratuită. Persoanele care nu au această certitudine pot alege varianta plății unei ore, a 2 sau 3 ore, din care prima jumătate este gratuită. Tarifele complete le puteți vizualiza mai jos!
 
Este important de știut că costul rezervării locului de parcare pentru o oră întreagă va fi marcat cu culoare roșie pe panourile special amplasate în parcări. 
 

„Constanța Parking” App


Noua versiune a aplicației „Constanța Parking” este disponibilă și poate fi descărcată gratuit din Google Play și AppStore.

Ca metode alternative de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării online cu card bancar pe site-ul https://payment.uppark.io/payment/ și cu numerar prin tichete răzuibile. În curând, vor fi achiziționate parcometre stradale.
 

De unde se iau tichetele răzuibile

 
Cetățenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale și tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban și la punctele de vânzare CT BUS.
 

Tichetele răzuibile vor fi comercializate, începând de vineri, 18 iunie, în următoarele locații:


- sediul SC Confort Urban SRL – strada Vârful cu Dor, nr 10, luni-vineri, între orele: 07:30-15:30;

- parcul de ridicări auto-
strada Caraiman, nr. 1, luni-duminică, între orele: 00:00-24:00;

- parcarea supraetajată din zona Spitalului Județean Constanța-
strada Nicolae Iorga, luni-duminică, între orele 00:00-24:00.

- punctele de vânzare CT BUS.



Instituțiile publice și de interes public, precum și persoanele juridice și persoanele fizice autorizate care își desfășoară activitatea comercială sau profesională în zonele 0, 1 și 2, pot solicita eliberarea unui abonament de parcare. Solicitările se trimit pe adresa de e-mail: secretariat@conforturban-ct.ro

Detalii referitoare la modalitățile de plată a parcării sunt disponibile pe site-ul SC Confort Urban SRL.


 

Tarife parcare Zona 0:


Tarife parcare Zona 1:


Tarife parcare Zona 2:





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii