Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:04 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Boroianu, liberalul preferat de constănţeni pentru Primăria Constanţa

ro

24 May, 2015 22:51 2483 Marime text


PNL Constanţa va derula, în curând, primul sondaj de opinie referitor la numele vehiculate în interiorul partidului în perspectiva proximelor alegeri locale. În cadrul organizaţiei, patru liberali şi-au anunţat intenţia de a intra în cursa internă a PNL pentru Primăria municipiului Constanţa.

Primul liberal care şi-a anunţat oficial intenţia de a deveni candidatul partidului la mandatul de primar al Constanţei este Robert Boroianu, copreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa.
Un alt liberal care este tentat să intre în cursa internă a PNL este Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV, care şi-a făcut cunoscută această intenţie prin intermediul presei.

Tot în presă şi-a anunţat dorinţa de a deveni candidatul partidului la mandatul de edil-şef al Constanţei şi Iustin Fabian Roman, consilier local.

Cel de-al patrulea nume vehiculat în contextul alegerilor locale din 2016 este europarlamentarul Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor, de origine din Constanţa. Ramona Mănescu nu pare deloc convinsă de o posibilă candidatură la Primăria Constanţa, dar, dacă partidul i-o va cere, se va conforma.

De remarcat este însă faptul că, în vreme ce din vechiul PDL un singur reprezentant îşi doreşte să candideze la Primăria Constanţa, şi anume Iustin Fabian Roman, dintre vechii liberali, trei membri aspiră la această calitate: Robert Boroianu, Ramona Mănescu şi Ovidiu Cupşa. Deci, cumva, liberalii cu pedigree împart voturile la trei posibili candidaţi.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat, timp de o săptămână, un sondaj de opinie cu următoarea întrebare: „Cine credeţi că ar trebui să fie candidatul PNL la Primăria Constanţa?“. La acest sondaj au participat 1.910 cititori ai cotidianului ZIUA de Constanţa. Dintre aceștia, 38% au votat pentru Robert Boroianu, copreședintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa, 11% pentru Ovidiu Cupșa, directorul CERONAV, 28% pentru consilierul local Iustin Fabian Roman și 23% pentru europarlamentarul Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor în timpul guvernării USL.
 
De asemenea, în contextul acestui sondaj, constănţenii au postat pe site-ul ziarului o serie de mesaje, pe care le redăm întocmai în cele ce urmează.
 
„Iustin Roman. Pt că am avut onoarea să îl cunosc și este un om cinstit și onest“ (Mihai).
„Dacă mâine s-ar desfășura alegeri locale în vederea ocupării postului de primar al municipiului Constanţa, l-aș alege pe d-nul Ovidiu Cupșa. Expertiza managerială acumulată deja până în clipa de faţă l-ar recomanda pt ocuparea acestei funcţii din administrarea locală“. (Theo)
„Dl Cupșa ar fi cel mai bun ca primar!“ (Mihai)
„Iustin Roman sau Gigi Chiru!“ (Vicu)
„Cel mai potrivit ar fi domnul Cupșa“. (Radu)
„Iustin Fabian Roman, nou intrat în politică, nepătat și un om cumsecade, cu bun simţ și familist!“ (Alexandru)
„Iustin Fabian Roman“ (Silvia Caracoti)
„Fabian Roman“ (Matei Marian)
„Așteptăm și alte nume, oameni cinstiţi și onești care să vrea binele orașului nostru și implicit al constănţenilor“ (Cora).

Ti-a placut articolul?

Comentarii