Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au răspuns cititorii la sondajul „Sunteţi de acord ca militarii români să fie trimişi în continuare în teatrele de operaţii din Afganistan?“

ro

02 Oct, 2017 00:00 2072 Marime text
Săptămâna trecută, redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: „Sunteţi de acord ca militarii români să fie trimişi în continuare în teatrele de operaţii din Afganistan?“
 
Ideea ne-a venit de la anunţul şefului Pentagonului, Jim Mattis, care spunea că majoritatea celor peste 3.000 de militari americani ce urmează a fi desfăşuraţi suplimentar în Afganistan, conform strategiei lui Donald Trump, sunt în drum spre această ţară afectată de un război lung de 16 ani.
 
Totodată, mai spuneam că, acolo, permanent, de mulţi ani se află şi militari ai Armatei Române. Din când în când, au loc tot felul de evenimente neplăcute; astfel, aproape 30 de militari români au murit, iar alţii au fost răniţi. Iar în acest context, lansam întrebarea, dar şi dezbaterea pe tema anunţată.

Sondajul s-a încheiat pe data de 1 Octombrie 2017 

Textul sondajului a fost accesat de peste o mie de cititori şi au participat efectiv ceva mai mult de trei sute. Dintre aceştia, 27% sunt de acord, în timp ce 73% nu vor ca militarii români să continue să meargă în teatrele de operaţii.
Iată şi rezultatul sondajului:

Citeşte şi: 

Sondaj de opinie: Sunteţi de acord ca militarii români să fie trimişi în continuare în teatrele de operaţii din Afganistan?

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii