Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare româno - bulgară pentru identificarea călăuzelor unui grup de migranţi sri-lankezi reţinut la Negru Vodă

ro

17 Aug, 2012 15:35 867 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi autorităţile de frontieră din R. Bulgaria au continuat cercetările pentru identificarea şi reţinerea pe teritoriul statului vecin a trei călăuze care au introdus pe teritoriul României un grup format din şapte cetăţeni din Sri-Lanka.

În data 05.08.2012, în jurul orei 21.55, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au identificat în apropierea frontierei cu R. Bulgaria un grup de şapte persoane care se deplasa pe jos spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză s-au dovedit a fi cetăţeni Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 ani şi au trecut ilegal frontiera pe jos din R. Bulgaria, fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

În baza acordului bilateral cu R. Bulgaria persoanele au fost returnate pe teritoriul statului vecin în vederea continuării cercetărilor şi identificarea complicilor care i-au ajutat să intre ilegal în România.

Verificările efectuate în comun de autorităţile de frontieră din cele două state au dus la identificarea şi reţinerea, în apropierea localităţii General Toshevo din R. Bulgaria, a trei persoane despre care existau informaţii că au facilitat trecerea ilegală a frontierei de către grupul sri-lankez.

Astfel, în această săptămână, au fost identificaţi doi cetăţeni români domiciliaţi în municipiul Brăila şi un cetăţean francez, care i-au călăuzit pe teritoriul R. Bulgaria pe cei şapte migranţi sri-lankezi până în apropierea graniţei cu România.

Cetăţeanul francez şi cei doi români au fost audiaţi în stare de reţinere pe o perioadă de 72 ore, urmând ca pe numele lor autorităţile de frontieră bulgare să deschidă dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii