Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul care a ultragiat un poliţist al Secţiei 1 Rurale Constanţa a fost reţinut

ro

11 Aug, 2012 16:42 1123 Marime text
La data de 10 august a.c., ora 12.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Rurală Constanţa au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 38 ani din Cumpăna, cu privire la faptul că soţul său în vârstă de 34 de ani a agresat-o fizic şi verbal, fapt pentru care a fost nevoită să părăsească locuinţa comună, împreună cu cei doi copii minori.
Patrula mixtă de poliţie formată dintr-un poliţist al Secţiei 1 Rurală Constanţa şi un poliţist local s-a deplasat la adresa indicată pentru a aplana conflictul, constatând că cel în cauză se află sub influenţa băuturilor alcoolice, este necooperant şi se manifestă violent la adresa poliţiştilor, aducându-le injurii şi proferând ameninţări, concomitent cu aruncarea de diverse obiecte către aceştia.
În aceste condiţii, s-a solicitat sprijinul unui al treilea poliţist care în acel moment îşi desfăşura activitatea în cadrul Postului de Poliţie Cumpăna.
Şi în aceste circumstanţe cel în cauză a continuat să se manifeste agresiv, adresând ameninţări cu moartea soţiei pentru că a solicitat intervenţia organelor de poliţie, fapt ce a făcut necesară imobilizarea sa.
Întrucât acesta se încuiase în casă şi stătea în dreptul unei ferestre deschise, poliţistul venit în sprijinul colegilor a încercat sa îl imobilizeze, moment în care suspectul a trântit cu putere fereastra care s-a spart, cioburile provocându-i subofiţerului leziuni grave la nivelul braţului şi antebraţului drept, ce au necesitat transportarea sa la SCJU Constanţa unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

Transportat la spital

Ulterior, omul legii a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru investigaţii amănunţite, unde a rămas internat.
În urma examinării medico-legale, s-a stabilit poliţistul „prezintă leziuni de violenţă care au putut fi produse prin lovire cu sau de corp tăietor, posibil sticlă, ce necesită pentru vindecare 50-55 zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicaţii şi care i-au pus viaţa în primejdie prin hemoragia externă gravă, ca urmare a secţionării complete a arterei brahiale drepte. Totodată, s-a stabilit că este necesară reexaminarea medico-legală a acestuia sub aspectul unei posibile infirmităţi, în urma agresiunii fiind secţionat complet şi nervul median al braţului drept."
În urma cercetărilor efectuate de către lucrători Secţiei 1 Poliţe Rurală Constanţa şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj prev. şi ped. de art. 239 alin 4 şi 5 din C. pen. şi cea de loviri sau alte violenţe prev. de art. 180 alin. 21 din C. pen., urmând ca la data de 11.08.2012 să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii