Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supa de lapte batut, cartofi dulci si dovleac

ro

05 Oct, 2011 01:00 2028 Marime text
supa.jpgChimionul va conferi acestei supe o aroma dementiala

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

2 litri

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

usturoi, ceapa, ardei, chimion, morcovi, cartofi, dovleac, patrunjel, lapte batut, arpagic

Ingrediente

Pentru supa:
ulei de masline
2 catei de usturoi, pisati
1 ceapa, taiata
1 ardei iute verde, taiat
2 lingurite chimion
3 morcovi
1kg de cartofi dulci si dovleac, taiati cubulete
1,5l zeama de legume
2 linguri patrunjel
sare si piper
500ml lapte batut
Pentru servire:
cartofi dulci
ulei
arpagic

Mod de preparare

1. Incalziti uleiul intr-o cratita mare si caliti usturoiul, ceapa si ardeiul iute pana se inmoaie. Adaugati chimionul si amestecati.

2. Puneti si legumele si amestecati.

3. Adaugati zeama de legume si fierbeti. Reduceti focul si fierbeti pentru 20 de minute sau pana cand legumele sunt moi.

4. Folositi un blender pentru a pasa supa. Adaugati patrunjelul. Asezonati cu sare si piper. Turnati si laptele batut. Nu readuceti la fierbere.

Pentru servire:

5. Folosind un curatator de cartofi, taiati cartofi fasii subtiri si prajiti-i in ulei pana cand devin aurii. Scurgeti-i pe hartie de bucatarie. Puneti supa in castroane si garnisiti cu putini cartofi prajiti si arpagic tocat.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii