Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supa-crema de legume cu migdale si plante aromatice

ro

20 Apr, 2011 19:22 1760 Marime text

 

13.jpgIngrediente 2-3 portii:2 cartofi (400 gr), 10 ciuperci (200 gr), o ceapa (50 gr), 50 gr migdale, plante aromatice proaspete (oregano, cimbrisor, salvie, rozmarin), 2-3 linguri ulei de masline presat la rece, sare, piper.

Mod de preparare:Se taie legumele in bucati mai mici si se pun la fiert cu apa cat sa le acopere. Ciupercile le punem taiate in jumatate. Putem adauga plante aromatice in timpul fieberii. Cand cartoful este fiert(dupa 20-30 min)stingem focul si lasam sa se raceasca putin. Oprim cateva ciuperci pentru decor iar restul legumelor le mixam bine in blender cu tot cu supa in care au fiert. Condimentam si adaugam uleiul de masline si migdalele rasnite pudra. Va rezulta o supa foarte cremoasa. Ornam cu ciuperci si plante aromatice din belsug. Rozmarinul si salvia le tocati marunt pentru ca au aroma puternica. Daca vreti sa folositi migdale pt ornat, acestea trebiesc tinute minim 2 ore in apa, sa se umfle, dupa care le decojiti si le rupeti injumatate.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii