Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiuca la gratar cu cartofi dulci

ro

27 Sep, 2011 01:00 2456 Marime text
stiuca.jpgStiuca are o savoare deosebita datorita gemului de caise. Cu siguranta n-ai mai incercat asa ceva.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

4-6

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

stiuca, cartofi dulci, gem de caise

Ingrediente

30ml de miere
15g de cimbru
5g de scortisoara
30ml de ulei de masline
7 cartofi dulci mici, injumatatiti
5g de gem de caise
100g de unt
2 catei de usturoi, taiati marunt
sucul si coaja a doua lamai
800g de file de stiuca
sare si piper
gem de caise pentru paine

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Combina mierea, cimbrul, scortisoara si uleiul. Pune cartofii dulci intr-o tava de copt si toarna amestecul cu miere deasupra. Acopera tava cu folie si tine la cuptor timp de 25-30 de minute.

2. Combina gemul, untul, usturoiul, sucul si coaja lamilor intr-o oala mica. Pune pe foc si topeste ingredientele impreuna.

3. Pune stiuca pe gratar. Cresteaza pestele si impaneaza-l cu mixtura de unt. Lasa pe gratar inca 5 minute. Intoarce pe cealalta parte si repeta operatiunea.

4. Se serveste cu cartofi dulci, paine si gem de caise.

Sursa: Ecuisine.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii