Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salată turcească de pui

ro

17 Aug, 2011 00:00 2183 Marime text
salata.jpgO reţetă din repertoriul mereu surprinzător al bucătăriei turceşti, această salată cucereşte prin prospeţimea dată de lămâie, verdeţuri şi, nu în ultimul rând, de murături. Salata turcească de pui (tavuk salatasi, în turcă), poate avea o compoziţie diversă. Din ea nu lipsesc însă niciodată castraveţii muraţi, ardeiul copt, verdeaţa şi, bineînţeles carnea gătită de pui.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

2 piepţi mari de pui, fără piele şi os

8-10 castraveţi muraţi

5 ardei copţi

2 morcovi

1 sfert de ţelină sau 2 bucăţi de păstrârnac

1 lămâie

5-6 linguri ulei de măsline

3 linguri pătrunjel şi/sau mărar tocat

sare

piper

Preparare:

Fierbeţi pieptul de pui în apă cu sare şi puţină lămâie.

Puteţi folosi şi piept de pui gătit la grătar sau chiar resturi de friptură.

Lăsaţi carnea fiartă să se răcească şi rupeţi-o fâşii cu mâna.

Tăiaţi castraveţii muraţi rondele diagonale.

Rupeţi fâşii ardeiul copt.

Curăţaţi morcovii şi ţelina şi treceţi-i prin răzătoarea mare.

Amestecaţi toate ingredientele într-un vas adânc.

Adăugaţi verdeaţa tocată, zeama de lămâie şi uleiul de măsline.

Asezonaţi cu sare şi piper.

Introduceţi la rece 30 de minute înainte de servire.

Salata turcească de pui se serveşte rece sau la temperatura camerei, cu pâine sau lipii.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii