Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Porc dulce-acrisor

ro

13 Sep, 2011 00:00 2473 Marime text

porcdulce.jpgInvata sa prepari chiar tu celebrul porc dulce-acrisor, de inspiratie chinezeasca.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

4

Complexitate:

usor

Calorii:

490

Ingrediente principale:

carne de porc, orez, malai, faina, ceapa, oua, ardei, morcov, zahar

Ingrediente

500 g muschi file de porc
1 cana orez
1/2 cana cu malai
1/2 cana cu faina
2 oua
2 fire de ceapa verde
50 ml apa
ulei
PENTRU SOS
50 ml ulei de alune
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 morcov
1 ceapa
1 catel de usturoi
1/2 cana cu zahar caramelizat (topit)


1/2 cana cu otet alb
25 ml sos de soia
2 linguri cu malai

Mod de preparare

Incinge uleiul de alune. Adauga ardeiul, morcovul, ceapa si usturoiul taiate in bucati mari. Dupa cinci minute, toarna otetul alb, sosul de soia, zaharul caramelizat si malaiul amestecat cu putina apa.

Adauga restul de apa si opreste focul dupa trei minute. Amesteca malaiul cu faina si ouale batute, 250 ml de apa si sare. Trece bucatile de carne prin acest amestec si rumeneste-le in ulei.

Toarna sosul si serveste cu orezul fiert separat.

Sursa: www.ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii