Orez cu ciuperci şi curry
Orez cu ciuperci şi curry
2572
Marime text
O garnitură potrivită cu aproape orice sau
chiar o mâncare în sine. Orezul cu ciuperci, parfumat cu un praf de curry şi
servit cu pătrunjel tocat sau coriandru, e genul de reţetă simplă dar de care
noi, românii, ne cam ferim. Obişnuiţi cu orezul strâns în foaie de viţă sau
varză sau cu cel fiert până la inconşienţă în pilaf, multora le vine greu să se
implice la un altfel de reţetă, cum este acest amestec de inspiraţie indiană. Dar
toate au un început. Ăsta ar fi unul potrivit să începeţi.
Porţii: 4
Timp preparare: 30 minute
Ingrediente:
400 grame ciuperci albe
300 grame orez
1 ceapă albă medie
1 lingură rasă de curry
700 ml supă de legume (sau 3 cuburi de concentrat)
3 linguri ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
sare şi piper
Preparare:
Încingeţi uleiul într-o cratiţă cu capac. Adăugaţi ciupercile tăiate pe secţiune sau cuburi mari. Căliţi ciupercile până scade zeama pe care au lăsat-o şi prind a se rumeni.
.După ce zeama ciupercilor a scăzut adăugaţi ceapa tocată fin. Când ceapa devine sticloasă adăugaţi lingura de curry şi amestecaţi totul pentru ca mirodeniile din curry să-şi elibereze aroma.
Spălaţi orezul şi adăugaţi-l peste ciuperci. Stingeţi totul cu supa de legume sau cu 700 ml de apă şi trei cuburi concentrat de legume. Când totul începe să fiarbă, acoperiţi cratiţa şi daţi focul la minim. Fierbeţi orezul la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, fără să ridicaţi capacul sau să amestecaţi.
Orezul cu ciuperci se serveşte ca atare sau ca garnitură pentru peşte, pui, porc sau vită.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi


