Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omleta cu mere si sunca

ro

08 Apr, 2011 14:20 1650 Marime text
omleta1.jpgPoate vi se pare ciudat sa puneti mere in omleta, dar daca nu ati incercat, va spun eu ca e delicioasa. Ba chiar e si mai delicioasa daca inlocuiti merele cu gutui sau le combinati. Sigur, intr-o omleta se poate pune aproape orice, asa ca eu va dau doar ideea, iar voi va puteti folosi imaginatia adaugand orice altcelva: carnati, slanina, ardei, ciuperci, branzeturi, etc.

Ingrediente:

3 oua

1 mar rosu (dulce -acrisor)

o ceapa mica

1-2 felii de sunca de orice fel

putin ulei

putina branza telemea

sare si piper dupa gust

Ceapa se taie inele. Marul se curata (sau nu) si se taie bucati. Sunca se rupe in bucati mici. Se pun la calit in putin ulei incins (o lingura), pentru cateva minute, timp in care amestecati din cand in cand pentru ca totul sa se caleasca uniform. Puteti chiar sa lasati ceapa sa se rumeneasca putin, dar aveti grija sa nu se arda. Adaugati branza taiata cubulete sau rasa, si imediat dupa aceea, ouale. In continuare, puteti sa amestecati in omleta sau nu, in functie de cum va plac ouale. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Cred ca nu trebuie sa va mai spun cand sunt gata, pentru ca unora le plac ouale mai bine prajite, iar altora, mai putin prajite. Pentru cine n-a mai facut niciodata o omleta (nu radeti, sunt cazuri si nu-i nici o rusine- la un moment dat cu totii am facut omleta pentru prima data), va rog sa experimentati la foc mic. De obicei, cei mai multi prefera ouale complet coagulate.

Pofta buna!

P.S. daca folositi slanina, prajiti-o la inceput putin, inainte de a adauga restul ingredientelor si nu mai adaugati ulei. dar despre asta, vorbim in alta zi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii