Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jeleu de vin

ro

10 Apr, 2011 18:33 1983 Marime text
sl272660.jpgIngredientele necesare se rezuma la 2 plicuri de gelatina, o sticla de vin rosu bun, o lamaie, un pahar de coniac si un sfert de kilogram de zahar.Prepararea gelatinei se face conform instructiunilor de pe plic. Restul ingredientelor: vinul, coaja si zeama de la lamaie, coniacul si zaharul se pun la fiert impreuna, dupa care se adauga gelatina. Intregul amestec se pune la frigider pentru o zi. Rezulatul este un desert pe cat de simplu, pe atat de gustos. Se serveste, la alegere, cu frisca, zahar negru sau fructe. Tinand cont de anotimp, eu am inlocuit fructele cu stafide inmuiate in coniac.Pentru a scoate jeleul din vasul/forma in care a fost pus la racit, sugestia prezentata in "Cartea regala de bucate" este de a scufunda baza respectivului vas/forma in apa fierbinte. Va pot garanta ca sugestia functioneaza! Gustul acestui desert depinde in mare masura de vinul ales, astfel ca trebuie avut grija din acest punct de vedere. Rezultatul poate insa sa fie remarcabil: o aroma tipic romaneasca, rafinata, simplu de facut, cu impact. Reteta detaliata se afla in "Cartea regala de bucate", Ed. Curtea Veche, Bucuresti 2010, pag. 199.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii