Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:15 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul șef Aurelian Miu nu mai este şef al Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră. Acesta a fost surprins stând în genunchi în faţa superiorilor

ro

30 May, 2017 17:41 2229 Marime text
Controlul dispus de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a fost finalizat în ceea ce privește contextul respectivului eveniment, pentru verificarea aspectelor semnalate public, fiind audiați cei prezenți la acesta.
 
În urma verificărilor a rezultat faptul că gestul comisarului – șef Aurelian Miu nu a fost parte a unui ritual, ofițerul nu a fost obligat de superiori să se așeze în genunchi, ci a fost o încercare a lui de a-și argumenta punctul de vedere pe care îl avea într-o discuție în contradictoriu cu șeful DIPI de la acea dată.
 
Evenimentul a avut loc în data de 13 februarie 2013, în sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, unde mai multe persoane au rămas după ședința de prezentare a bilanțului activității instituției pentru anul 2012.
 
Imagini de la respectivul eveniment au fost surprinse de una dintre camerele de supraveghere instalate în sediul IGPF, iar fotografia care a apărut în presă reprezintă o captură de pe aceste imagini. Menționăm că sistemul camerelor de supraveghere surprinde doar semnal video, fără sunet, iar imaginile sunt stocate în memorie maxim 30 zile, deci nu au putut fi avute la dispoziția echipei de control.     
 
Având în vedere concluziile raportului Corpului de Control, ministrul afacerilor interne a dispus o serie de măsuri administrative, după cum urmează:
 
Comisarul șef Aurelian Miu a fost eliberat din funcția de șef al Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, urmând a-și desfășura activitatea pe o altă funcție de nivel inferior, conform gradului său profesional, dar care nu presupune exercitarea unor asemenea activități de control asupra personalului poliției de frontieră.
 
Ofițerii Direcției Generale de Protecție Internă a MAI vor desfășura activități pentru stabilirea modului în care a fost accesat sistemul intern de supraveghere a sediului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și persoana care a realizat fotografia respectivă.
 
Verificările efectuate nu au reliefat aspecte care să impună dispunerea unor măsuri față de conducerea Poliției de Frontieră.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii