Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îngheţată “Pădurea Neagră” (de vişine cu negresă)

ro

11 Jul, 2011 14:40 2030 Marime text

inghetata-visine_17.jpgConsistentă şi cremoasă, această îngheţată încorporează în ea toate aromele prăjiturii pădurea neagră (vişine, frişcă şi bucăţi de negresă cu ciocolată) legate între ele cu mascarpone, motiv pentru care am botezat-o ca atare. O îngheţată deosebită din toate punctele de vedere, a cărei cremozitate face inutilă folosirea maşinii de îngheţată.

Porţii: 6

Timp de preparare: 30 de minute (plus 4 ore la congelator)

Ingrediente:

250 grame vişine fără sâmburi

250 grame mascarpone

150 ml frişcă

120 grame negresă

8 linguri de zahăr

40 ml vişinată (opţional)

Preparare:

Bateţi frişca.

Tăiaţi negresa cubuleţe.

Pasaţi vişinele cu zahărul şi vişinata până obţineţi un sirop gros.

Amestecaţi piureul de fructe cu mascarpone.

Încorporaţi frişca.

Amestecaţi uşor îngheţata cu cubuleţele de negresă.

Introduceţi la rece pentru minim 4 ore înainte de servire.

Îngheţata de vişine cu negresă se serveşte cu sirop de ciocolată.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii