Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Friptură ungurească porc la tigaie

ro

24 Jul, 2011 17:18 9202 Marime text

porc-la-tigaie_02.jpgO reţetă simplă, lesne de făcut dar generoasă în rezultate. Un cotlet de porc fript înăbuşit, aromat cu usturoi şi sevit într-un sos de smântână cu multă boia de ardei dulce. O friptură care merge la suflet ca o vorbă bună.

Porţii: 2

Timp de preparare: 80 minute

Ingrediente:

4 cotlete mici de porc

2 linguri untură de porc

300 ml smântână

2 linguri rase boia de ardei dulce

1 linguriţă rasă chimen măcinat

1 linguriţă maghiran (opţional)

4 căţei de usturoi

2 foi de dafin

sare

piper

Preparare:

Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.

Asezonaţi carnea cu sare şi piper.

Topiţi untura într-o tigaie.

Adăugaţi carnea şi rumeniţi-o bine pe ambele părţi (cam 4-5 minute pe fiecare parte) până când prinde o culoare aurie.

Adăugaţi chimenul şi usturoiul; lăsaţi-le să-şi elibereze aromele 20-30 de secunde.

Stingeţi cu 2-3 căni de apă.

Adăugaţi foile de dafin şi fierbeţi înăbuşit aproximativ 45 de minute, până când zeama scade şi carnea s-a pătruns. Dacă e cazul, mai adăugaţi apă.

După ce carnea s-a pătruns şi sosul a scăzut de tot, adăugaţi boiaua de ardei şi, după 10 secunde, smântâna şi maghiranul.

Mai lăsaţi să dea câteva clocote, la foc mic şi luaţi tigaia de pe foc.

Asezonaţi cu sare şi piper.

Friptura ungurească de porc cu boia de ardei dulce se serveşte cu felurite garnituri şi salată de murături picante.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii