Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Friptura de vita cu sos Creole Remoulade

ro

03 Oct, 2011 01:00 2910 Marime text
friptura.jpgCarnea de vita are cea mai mare cantitate de substante nutritive dintre toate alimentele bogate in proteine. Acestea ajuta organismul sa aiba un sistem muscular puternic si sanatos.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

4-6

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

carne de vita, chimion, coriandru, boia, ceapa, maioneza, usturoi, mustar, capere

Ingrediente

1 pulpa de vita (aprox. 2 kg)
25 g chimion
25 g coriandru, macinat
6 g boia iute
6 g piper proaspat macinat si sare grunjoasa
ulei
Pentru sos:
2 cepe verzi, taiate fin
60-80 g maioneza
1 catel de usturoi, taiat fin
30-45 g mustar boabe
5 g capere, zdrobite
2 g boia iute
piper negru
10 ml ulei de masline
sucul de la un sfert de lamaie

Mod de preparare

1. Dati carnea de vita prin amestecul de condimente.

Incalziti o tigaie in care ati pus putin ulei. Cand este foarte incinsa, puneti pulpa de vita in tigaie si lasati 2 minute pe fiecare parte. Puneti apoi capacul si lasati sa se prajeasca. O friptura de vita buna este gata cand este rumenita la suprafata, dar inca roz inauntru. Asa ne asiguram ca toata aroma este inca acolo, iar carnea nu se va usca.

2. Amestecati toate ingredientele pentru Creole Remoulade.

3. Taiati pulpa felii si puneti-le in farfurii. Turnati sosul. Serviti alaturi de cartofi natur si decorati cu frunze de rozmarin.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii