Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clatite banatene

ro

02 May, 2011 18:37 2692 Marime text
dsc_2415a.jpgIngrediente:

- 8 clatite pregatite dupa reteta preferata (eu dupa asta: Clatite, reteta de baza2 :P)
- 250 g. branza de vaci
- 5 oua
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 200 g. de smantana dulce (eu am pus mascarpone)
- 250 g. de zahar
- stafide
- unt pentru tapetat forma

Se amesteca branza cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.
Se separa ouale; galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana:


Clatitele se umplu cu amestecul de branza:


Se impacheteaza, cam asa :P ...sau cum vreti voi...



Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra (eu le-am cladit in forma mea patrata de prajituri :P)
...s-au cuibarit perfect, vedeti?! :))


Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana la completa lui dizolvare.
...mereu imi place cat de giumbuslutica se-arata spuma la final :))


Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua:


Se dau la cuptor la 150 de grade pana se caramelizeaza bezeaua:



De vis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii