Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciuperci umplute

ro

07 Sep, 2011 00:00 1880 Marime text
ciuperci.jpgIngrediente: cinci ciuperci champignon, 100 grame cârnaţi, 100 grame caşcaval, 1/4 ardei gras, 2 roşii, 100 ml vin alb, 100 ml apă, 2 linguri ulei, 2 linguri pătrunjel tocat, sare, piper

Mod de preparare: Se spală şi se curăţă ciupercile. Se separă picioarele de pălărioare. Se taie cârnaţul şi caşcavalul în 25 de felii, astfel încât bucăţile să încapă în ciuperci. Interiorul pălăriilor se sărează şi se piperează. Se pune şi câte o bucăţică de caşcaval. Într-o tavă se aranjează toate pălăriile cu gaura în sus. În fiecare pălărie se pune câte o felie de cârnaţ, o bucăţică de roşie, o bucăţica de ardei şi deasupra caşcavalul. Se adaugă pătrunjelul tocat şi vinul. Se pun vinul şi apa în tavă, se presară cu pătrunjel tocat şi se dau la cuptor la foc mediu (350°F) cam 30 minute. Se servesc calde cu sos şi pătrunjel proaspăt tocat.

Din picioruşele ciupercilor se poate face un amestec cu telemea, smântână şi mărar cu care să umpleţi roşii, vinete sau dovlecei şi să le coaceţi alături de ciupercile umplute.

Sursa: www.vulpeabucatar.com

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii