Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciorba falsa de burta

ro

02 May, 2011 18:26 1864 Marime text
dsc_2328.jpgDragii mei, daca nu ati avut pana acum ocazia sa gustati o asemenea inedita ciorba, care imita foarte bine ciorba de burta, faceti-o cat mai curand!!!

Este absolut delicioasa (eu am avut ciuperci proaspete chiar de la producator :P)

Ingrediente:

- 400-450 g. ciuperci pleurotus
- 1 1/2 litri apa
- 2 bucati gogosar rosu
- 1 morcov mare
- 1 ceapa mare
- 3, 4 linguri ulei
- 150-200 g. smantana
- 2 catei usturoi
- 1 galbenus
- 2-3 linguri otet
- sare, piper
- 1 ardei iute (optional)


Mod de preparare:
Se curata ceapa si se taie marunt; se curata morcovul si se rade pe razatoarea mica (eu am maruntit totul la robot). Gogosarul murat se taie felii (mici). Se calesc legumele in ulei pentru cca. 5 minute, dupa care se adauga apa.
Se spala ciupercile si se taie fasii (ca la ciorba de burta :P) si se adauga peste legume.
Se lasa la fiert cca. 25 de minute, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se trece usturoiul prin presa si se adauga ciorbei. Se adauga otet si se inlatura ciorba de pe foc.
Galbenusul se amesteca bine cu smantana si cu doua, trei polonice de ciorba; se adauga apoi si restul compozitiei de smantana, treptat, in ciorba si se amesteca intruna (in felul asta nu veti avea surpriza ca compozitia sa se taie)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii