Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gnocchi perfecti (de post)

ro

29 Nov, 2011 01:00 2725 Marime text

gnochi.jpgNiste gnocchi perfecti ar trebui sa aiba gust de cartofi,si sa fie moi si delicati, iar faina sa aiba doar rolul de a induri piure-ul de cartofi,nu de a fi un ingredient principal.

 

Pentru a obtine un rezultat perfect trebuie sa alegem tipul potrivit de cartofi si sa folosim cat mai putina faina in aluat.Urmand acesti pasi simpli vom obtine nu doar niste gnocchi de post,insa cei mai buni gnocchi pe care i-am mancat vreodata. 1.Utilizand cartofi cu un continut ridicat de amidon putem evita folosirea oualor, care dau o aroma delicata insa rolul lor fiind de a "lega" compozitia. Deci vom folosi intotdeauna cartofi vechi,de preferinta cei cu coaja rosie,sau cartofi galbeni fainosi. 2.Pentru a folosi cat mai putina faina,este fundamental sa nu fierbem cartofii, si sa ii coacem in cuptor,in microunde sau pe aburi. Daca nu putem sa o facem,ii fierbem,insa cu cateva ore inainte de a-i folosi, tocmai pentru a pierde putin din umiditate. 3.Aluatul nu trebuie lasat la odihnit, fiindca va deveni lipicios. Daca vi se intampla,pudrati cate putin cu faina pana isi revine.

Ingrediente

  • 5-6 cartofi marime medie
  • un praf de sare faina,cat sa lege piure-u

Reteta completa pe: Retete-gustoase.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii