Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sirenele din largul mării, uitate de Mazăre pe drum

ro

09 May, 2012 01:45 1665 Marime text
deschidere_maz.jpgÎn 2008, la începutul celui de-al treilea mandat, primarul Radu Mazăre avea un vis: să creeze de-a lungul ţărmului, în Constanţa şi în Mamaia, şapte insuliţe.

Iniţiativa poate că n-ar fi fost foarte rea, mai ales că ar fi atras turiştii, însă se poate încadra uşor la categoria planurilor moarte din faşă. Administraţia Mazăre şi-a imaginat cele şapte insuliţe, le-a descris pe hârtie şi... acolo au rămas. Proiectul, întocmit de Kalinia Proiect, a şi fost depus în octombrie 2008 la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

campanie_mazare_mare.jpgInsulele ar fi trebuit postate la o distanţă de 500-700 de metri faţă de mal, în următoarele zone: strada Prelungirea Eroilor, strada Ion Raţiu, promontoriul de la Pescărie, Hotel Flora, Cazinoul din Mamaia, hotelurile Mercur şi Central şi Mamaia Nord. Prima insulă ar fi trebuit amplasată la aproximativ 1.000 de metri nord faţă de Portul Tomis, cea de-a doua, la aproximativ 2.800 de metri faţă de aceasta, iar cea de-a treia, la 3.600 m de cea de-a doua. Aceasta din urmă ar fi fost prima insulă din Mamaia. A doua insulă din staţiune se plănuia a fi aşezată la aproximativ 1.600 de metri faţă de prima, a treia - la 1.000 de metri faţă de cea de-a doua, a patra - la 2.300 de metri faţă de a treia, iar a cincea - la 2.500 de metri faţă de a patra. Cei care au gândit insulele au avut ceva imaginaţie. Unele au fost gândite în formă de sirene, iar cea de la Cazinoul din Mamaia în forma unui pescăruş care îşi ia zborul. Prima insulă din Constanţa, cea din zona străzii Prelungirea Eroilor, ar fi avut forma unei lalele.

Fiecare insulă ar fi trebuit să aibă trei hectare şi să găzduiască restaurante, baruri, cluburi, săli de jocuri, piscine, muzee, expoziţii, magazine specializate, terenuri de sport şi şcoli de scufundare.

Vis frumos, dar deşart....

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii