Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:50 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orice. Uverturi & reziduuri

ro

29 Mar, 2012 00:00 896 Marime text

pravalia.jpgÎl ascultam, pe vremuri, la cenaclu pe Sorin Gherguţ cu o atenţie aproape anxioasă, în aşteptarea surprizei.

Şi, ori de câte ori l-am ascultat - sau, apoi, l-am citit -, oricât de mult m-am obişnuit cu amestecul exclusiv de autoironie, sarcasm şi euforie a dezastrului, surpriza poetică, raderea de tot a preparativelor, aşteptărilor, reflexelor, nu înceta să mă ia pe nepregătite. Orice, volumul publicat de Sorin Gherguţ după opt ani de tăcere, e o continuă surprindere în ofsaid, o dinamitare voioasă a tot ce ştiam despre „hazurile şi glumele" lui Gherguţ, despre calambururile sale „supreme", despre arta, reinventată, a „drevenirii". N-am cum să vă stric surpriza spunându-vă că aveţi acum în faţă un Gherguţ de o atroce - şi admirabilă - maturitate.
Simona Sora

Strălucitoare, imprevizibile, impertinent-elitiste, esențializate și paradoxale, infralogice și exacte, versurile lui Sorin Gherguț sunt simultan un fel de punk ontologic și hip-hop metafizic. Produc la citire crampe mentale și eliberează apoi în tine endorfinele care să-ți dea încrederea că poezia încă este posibilă.
T.O. Bobe

Sursa: pandoram.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii