Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CELE 50 DE VICII ALE DOMNULUI GREY de E L James

ro

31 May, 2012 00:00 2789 Marime text

pravalia_1.jpgPovestea unei relatii sofisticate intre studenta la filologie Anastasia Steele si tanarul intreprinzator de succes Christian Grey.

E L James, fost producator TV, a inceput sa scrie ceea ce avea sa devina Cele 50 de vicii ale Domnului Grey pe un site al fanilor seriei AMURG. In scurt timp fanii lui Stephanie Meyer au devenit si fanii lui E L James.

Cele 50 de vicii ale Domnului Grey marcheaza o noua era in industria cartii: dupa ce a devenit un hit mondial ca e-book, acest roman a fost publicat in SUA si Marea Britanie in format de carte tiparita. Cartea in versiune e-book s-a vandut in mai putin de un an in 250.000 de exemplare.

Drepturile de publicare a trilogiei au fost vandute deja in peste 37 de tari, intre care amintim: Germania, Franta, Finlanda, Norvegia, Italia, Spania sau Suedia.

Cele 50 de vicii ale Domnului Grey, primul volum al trilogiei, a beneficiat de articole pe prima pagina in celebrele publicatii New York Times si Wall Street Journal. Dupa doar sase saptamani de la lansare cartea s-a vandut doar in SUA in 10.000.000 de copii, dupa cum a anuntat New York Times.

Mai multe case de productie, printre care Warner Bros, Sony, Paramount si Universal Pictures au inaintat ofertele pentru achizitionarea drepturilor de ecranizare a trilogiei scrisa de E L James. Pe 26 martie anul acesta, drepturile au fost obtinute de Universal Pictures, pentru suma de 5 milioane de dolari. E L James a solicitat sa pastreze un anumit control asupra ecranizarii celor trei volume scrise de ea. Actori precum Ian Somerhalder (The Vampire Diaries; Lost) si Alexander Skarsgard (True Blood; Battleship; Straw Dogs; Melancholia) si-au exprimat interesul de a juca rolul lui Christian Grey.

Romantic, eliberator si captivant acest roman te cucereste, te captiveaza si te domina.

Sursa: edituratrei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii