Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bine ca avem primar fotomodel... (galerie foto)

ro

12 Mar, 2009 16:04 4520 Marime text
monument_plevna_08.jpgŞi n-avem cine să arunce un ochi la modul alert în care este distrusă istoria Constanţei. Dar ce puşti să mai dea doi bai pe actele de vitejie ale unora despre care i se spune că au luptat pentru apărarea ţării, atât timp cât au în faţă un edil care se laudă cu vacanţe extravagante, un ceas pe care îl cheamă Edox şi filmări pentru revista Playboy.

Pentru a ajunge la muncă trec mereu prin parcul de la Casa de Cultură. De fapt, fostul parc.  Am rămas degustat când am văzut, cu ceva timp în urmă, cum este batjocorită istoria ţării şi cum sentimentul de patriotism mai trăieşte doar în cărţile de istorie, pe care nici profesorii nu le mai deschid. Ne doare-n cot de luptele de la Smârda, Vidin, Rahova din războiul de independenţă. Ne doare-n cot de centrul istoric al oraşului care mai are puţin şi cade peste noi. Aşa cum îl doare şi pe primarul căruia i-am dat votul pentru un pui şi un kilogram de orez. Păi, cum să-l intereseze de monumentele de pe la noi când apare la televizor doar pozând pentru Playboy, lăudându-se cu vacanţele exotice şi distrându-se prin cluburi de fiţe. Domnule primar, mai uitaţi-vă şi în ograda dumneavoastră şi nu admiraţi doar frumuseţile din Brazilia. Că s-ar putea să ajungeţi să conduceţi un oraş de moloz, cu o istorie făcută ferfeniţă chiar de dvs.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mistretul 14 Apr, 2009 09:27 Avem taxa de bariera, se pune taxa judeteana pentru masinile de marfa, pe cand o taxa pe ce strange echipa mazare?
  • tomitan 09 Apr, 2009 19:08 Este o bataie de joc ce se intampla cu orasul nostru..... Un turist nu mai are ce sa admirire sau sa pozeze.... Bine ca largesc bulevarde ca sa creeze spatiu pentru mai multe masini si micsoreaza din trotuare sa creeze locuri de parcare pentru firme poluand cat mai mult posibil aerul si linistea. Nu se gandesc decat sa distruga. Nu mai ai loc pe trotuare, urmeaza soseaua de centura care, nu stiu daca ati observat dar o sa fie facuta numai pentru traficul auto, cat mai multe garduri si ziduri si semne de "Acces Interzis" vezi in Constanta... RUSINE
  • mumumu 07 Apr, 2009 22:01 alegatorii TOMITANI(sic) ca si multi altii din tara sunt "NISTE MANELISTI" .
  • ariadna 06 Apr, 2009 18:24 lui Mazare d-zeu sa-i ierte pacatele iar noi sa-i iertam greseala ca se lasa manipulat de Nicusor Constantinescu
  • 4mall 17 Mar, 2009 12:00 Stimate localnic, Aveti perfecta dreptate la faza cu votul. Dar cine ii impiedica pe restul localnicilor sa voteze dupa cum le dicteaza constiinta? Cei care voteaza cu stomacul or fi multi, dar nu sunt toti. Si pana la urma cine e vinovat? Mazare ca a dat pachete, sau predecesorii sai care se multumeau doar sa se plimbe? Nu zice nimeni ca Mazare e perfect, dar macar el a avut bunul simt sa faca si ceva pentru cetateni, pe langa plimbari, vezi iluminat public, asfaltat strazi, modernizare statiunea Mamaia, etc. Toata lumea critica, dar nimeni nu e in stare sa aprecieze! Nu credeti?
  • localnic 17 Mar, 2009 10:52 Dar oare edilul frumosului oraş-port la Marea Neagră mai ştie ceva din istoria României (dacă a cunoscut şi această latură), când preocupările dânsului sunt cu totul altele? Vacanţe exotice în Brazilia, Vietnam şi alte locaţii (cu care ne intoxică de ceva vreme, vacanţe devenite serial pe postul TV local), şedinţe foto pentru revista Playboy. Dar oare cine este devină pentru tot ce se întâmplă în oraşul nostru, dacă atunci când suntem chemaţi la vot,refuzăm să ne dăm adeziunea, alegând pe cel mai bun dintre cei mai buni? Prin urmare votul vine aproape în întregime din partea celor care primesc câte un pachet lunar sau la sărbătorile legale,pachet de care are nevoie stringentă.Cum ne-am aşternut aşa dormim.
  • MArcel 17 Mar, 2009 10:09 Dau recompensa pentru litera "N" din cuvantul "Smardan". Pe soclul monumentului inca mai este, dar in text lipseste. Domnu ziarist, la "Smarda" nu s-au dat lupte. Poate doar la urda :P
  • europeanu 16 Mar, 2009 16:21 Copii,lasati cearta,sesizati numai ca mazare e un hot patentat.Ajunge.In rest,numai bine...
  • dumitru 16 Mar, 2009 15:49 OFER RECOMPENSA PENTRU LITERA 'S' cazuta de pe monumentul eroilor din parcul de la Casa de Cultura,pentru ca d-nul Vic sa sa stea linistit si sa se bucure de marile realizari ale primarului Mazare.
  • 4mall 16 Mar, 2009 15:49 Cu aceasta ocazie, tin sa fac un anunt: Am pierdut una bucata litera. O declar nula. Cine o gaseste va primi o recompensa de la Dumitru!
  • 4mall 16 Mar, 2009 14:31 Domnule Vic, de curiozitate, macar stiti cu ce litera ar trebui sa inceapa cuvantul de pe statuie?
  • 4mall 16 Mar, 2009 13:52 Domnule Vic, Trebuie sa recunosc faptul ca patriotismul dvs. este cel putin admirabil. Iar patosul pe care il afisati pentru detalii este molipsitor. Dar nu inteleg cum un patriot adevarat ca dvs se lupta cu mojicii pentru o litera, dar scrie "Romania" cu "r" mic. De asemenea, numele proprii, gen "parcul tabacarie" se scriu cu majuscula, in timp ce "Amandoi" nu necesita asemenea licente poetice. Nu vreau sa credeti ca va iau in deradere patriotismul (desi asta fac), dar sunteti, din punctul meu de vedere doar un cetatean care se simte bine cand isi vede ideile (nu neaparat bune) publicate online. Cu (putin, foarte putin) respect, al dvs, 4mall
  • dumitru 16 Mar, 2009 13:16 Stimate Domnule Vic: Mesajul meu se referea strict la acea persoana care scrie tendentios.de ce nu scrie ca in drumul de intoarcere de la servici a d-nei jurnalist ,merge in siguranta din cauza iluminatului foarte bun din C-ta? Apropo d-le Vic din atata dragoste pentru tara si pentru spiritul civic ,daca vedeati acea litera cazuta ,o luati si o lipeati la loc?sau de ce nu scrie d-na jurnalist de acea persoana care a furat acea litera(cazuta)?
  • constantean 16 Mar, 2009 13:13 Va aduc la cunostinta ca monumentele, statuile, cladirile culturale monument si centrul istoric nu sunt in patrimoniul primariei si Mazare chiar daca si-ar dori sa le restaureze nu o poate face mai ales ca ar cadea pe mana DNA-ului care abia asteapta, ma intreb eu, retoric, desigur, ce a facut domnul Traian Basescu presedintele tarii fiind pentru istoria constanteana? sau ce a facut in general pentru tara asta? ce a facut guvernul pentru Constanta? si de ce tocmai sau numai Mazare este vinovat pentru tot ce este rau?
  • Vic 14 Mar, 2009 15:09 Domnule Dumitru, Se poate ca o pagina din actul de nastere al romaniei sa fie mai putin importanta decat Maretele Realizari din parcul tabacarie.Chiar si sacrificiul ostasilor romani este nesemnificativ fata de Sacrificiul facut de Primar pentru proiectele Neolaguna si NeolaKe.Dar cred ca Amandoi sunteti foarte atenti si grijulii cu actele de nastere Personale si prietenii Va spun DUMITRU in loc de UMITRU sau RADU MAZARE in loc de RAD MAZAR.
  • dumitru 13 Mar, 2009 11:55 nu are nici o legatura d-na jurnalist, monumentul din parcul de la casa de cultura cu ce a realizat primarul in orasul C-ta.(nesimnificativ ce ati remarcat dvs in drumul spre birou).se vede ca scriet tendentios si la comanda.vb ld-lui presedinte' tonomate'
  • rares 12 Mar, 2009 22:13 Nu stiu cata istorie stiu oamenii obisnuiti din Franta, America, etc. Prezentul ne ocupa tot timpul, iar istoria nu ne hraneste nici macar spiritual pentru ca nu mai stim ce este adevarat si ce nu.
  • arh 12 Mar, 2009 14:12 1-"De la istorie invatam ca nu ivnatam nimic din istorie"-George Bernard Shaw 2-“Ignoranta este o buruiana daunatoare,pe care dictatorii o pot cultiva printre nataraii lor,dar pe care nici o democratie nu si-o poate permite printre cetatenii sai.”-W.H. Beveridge