Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mironescu şi Banias fac parte dintr-o adevărată caracatiţă de firme cu afaceri în port Baronii Portului Constanţa

ro

24 May, 2011 05:13 1647 Marime text

Două puternice grupări îşi împart de mai mulţi ani afacerile înfloritoare din Portul Constanţa. Potrivit  ediţiei on line a cotidianului România Liberă, sunt cunoscuţi la nivel local drept „Baronii Portului", pentru afacerile din principala poartă de intrare a mărfurilor din ţară.

Cele două grupări de afaceri din Constanţa sunt formate din foşti şefi ai portului şi foşti sau actuali vameşi. În jurul lor s-au construit zeci de afaceri în care fie apar ei direct, fie rudele ori prietenii lor.

Pe terenurile concesionate de la stat şi-au înălţat clădiri administrative, hale de producţie şi au instalat sute de containere metalice. Cu banii câştigaţi în port au intrat în afaceri imobiliare, în construcţii, turism, afaceri de transport, dar şi plantaţii cu viţă-de-vie. Cele două grupări nu-şi dispută teritoriul, ci încearcă să-l vămuiască împreună. Liderii lor s-au întâlnit până de curând la vârful celei mai importante societăţi de stat din zonă: Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Citeşte mai departe pe http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/baronii-portului-constanta-226185.html

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii