Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mironescu a cerut, înainte de reţinere, ca orice calculator al MAI să afişeze un mesaj anticorupţie

ro

28 May, 2011 01:16 2259 Marime text

1294421606laurentiu_mironescu_52034900.jpgLaurenţiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, a dispus, cu câteva zile înainte să fie reţinut, ca fiecare calculator din reţeaua ministerului să afişeze un mesaj de combatere a corupţiei, au declarat pentru NewsIn surse ministeriale.

Potrivit surselor, "mesajul de combatere a corupţiei" ar fi urmat să apară ori de câte ori un calculator din reţeaua ministerului, fie el din dotarea Poliţiei, Jandarmeriei sau din dotarea oricărei structuri subordonate, era accesat sau închis şi este parte dintr-un proiect iniţiat de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Mironescu, au precizat sursele, a aprobat proiectul şi a dispus ca măsura să fie aplicată imediat.
Fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, a fost reţinut, la începutul acestei săptămâni, de procurorii anticorupţie, fiind cercetat pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi trafic de influenţă. Ulterior, instanţa supremă a dispus arestarea acestuia. Alături de Mironescu, în acelaşi dosar sunt arestate alte 28 de persoane, dintre care una în lipsă, fiind acuzate că au creat un grup infracţioanal organizat în Vama Constanţa Sud Agigea. În dosar este acuzat şi senatorul Mircea Banias, acesta având interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

De altfel, şi preşedintele Traian Băsescu s-a referit, joi, la RRA, la situaţia lui Laurenţiu Mironescu, precizând că fostul secretar general al MAI a primit aviz ORNISS. În aceste condiţii, preşedintele a remarcat că "dacă era ceva de spus, trebuia spus în ianuarie".

Mironescu, numit în luna ianuarie în funcţia de secretar general al MAI, a fost demis, marţi, în locul său fiind împuternicit Alexandru Dumitrana.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii