Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Ioan Cazacu, legat de dosarul Portul Constanţa DNA forţează nota şi aduce probe noi în recurs, deşi nu se poate

ro

31 May, 2011 19:31 2358 Marime text

Ioan Cazacu, avocatul în dosarul privind afacerile ilegale din Portul Constanţa, a declarat că în timpul procesului de marţi de la ICCJ, procurorul de şedinţă a adus probe noi, respectiv un mesaj trimis de directorul DRAOVC, Sunai Cadîr, încercând să forţeze judecătorii să menţină măsura arestului.

Avocatul Ion Cazacu a spus la ieşirea din sala de judecată că procurorul de şedinţă l-a întrebat pe inculpatul Sunai Cadîr, director al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa (DRAOVC), dacă în ziua în care poliţiştii se aflau la domiciliul său a transmis unei persoane un mesaj în care îi scria în limba tătară "să ardă tot".

Referitor la acest mesaj, avocatul a arătat că el reprezintă o probă nouă în acest dosar care nu se regăseşte în referatul cu propunere de arestare preventivă şi faţă de care judecătorii de la instanţa de fond nu ar fi avut cunoştinţă.

Potrivit avocatului, normele penale în vigoare în etapa recursului privind măsura arestării preventive nu permit prezentarea de probe noi care nu au fost prezentate şi primei instanţe care ia decizia, respectiv cea de fond, în acest caz Secţia Penală a instanţei supreme.

Avocatul a precizat că procurorul DNA ar forţa mâna celor cinci judecători de a menţine măsura arestării preventive în cazul inculpatului Sunai Cdîr prin prezentarea nepermisă a unei noi probe în etapa recursului. Cazacu a adăugat că are încredere că judecătorii vor analiza această chestiune din punct de vedere strict procedural, deşi un astfel de mesaj prezentat ca probă poate "emoţiona" judecătorii.

Cadîr Sunai este printre cei 29 de inculpaţi care au primit mandate de arestare în dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanţa, fiind acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

Acesta era numit codat "T3", de la Tomis 3, zona din Constanţa unde se găseşte sediul DRAOV, instituţie condusă de acesta.

Citeste mai mult pe http://www.mediafax.ro/social/avocatul-ioan-cazacu-legat-de-dosarul-portul-constanta-dna-forteaza-nota-si-aduce-probe-noi-in-recurs-desi-nu-se-poate-8299147/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • base 31 May, 2011 15:56 la puscarie toti mafiotii