Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele 200 de procese ale lui Mazare

ro

29 Dec, 2008 07:31 11220 Marime text
radu_mazare_procese.jpgAdevărat veteran al instanţelor româneşti, s-ar putea considera că primarul Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, îşi dovedeşte încrederea neclintită în justiţia română - afirmată răspicat în repetate rânduri - tocmai prin numărul mare de dosare în care apare numele său. 

O analiză a cauzelor judecătoreşti în care edilul este parte, fie ca reclamant, fie ca pârât, a scos la iveală peste 200 de dosare. Şi totuşi, numărul acesta creşte aproape de la o zi la alta, dat fiind că, zilnic, pe rolul instanţelor apar noi procese în care primarul este parte. Dintre cele 207 dosare cuprinse în evidenţa noastră, cele mai multe sunt înregistrate pe rolul Judecătoriei Constanţa, fiind vorba despre 69 de dosare civile şi penale. A doua instanţă în clasamentul în funcţie de numărul cauzelor este Tribunalul Constanţa, unde primarul Mazăre are 38 de procese. Surprinzător sau nu, locul trei este ocupat de instanţa supremă din România, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde sunt înregistrate 29 de dosare, cu şapte mai mult decât la Curtea de Apel Constanţa. De menţionat că, dintre cele aproape 30 de procese, 18 au ca obiect strămutarea, adică solicitarea părţilor de a se judeca la alta instanţă, aleasă aleatoriu de Înalta Curte. Semnificativ este, totodată, că jumătate din cererile de strămutare sunt adresate judecătorilor tocmai de Radu Mazăre, iar asta în contextul în care, nu o dată, primarul şi-a exprimat categoric încrederea pe care o are în justiţia română, indiferent de instanţa care o înfăptuieşte. Nu în ultimul rând, este de menţionat că, în „colecţia" sa de dosare, primarul a reuşit să strângă nu mai puţin de 14 procese cu Direcţia Naţională Anticorupţie, în şase dintre ele edilul fiind în litigiu cu Daniel Morar, procurorul şef al DNA.

Lista dosarelor sortate pe institutii:

» Judecătoria Mangalia

» Judecătoria Constanţa

» Tribunalul Constanţa

» Curtea de Apel Constanţa

» Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti

» Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti

» Tribunalul Bucureşti

» Curtea de Apel Bucureşti

» Curtea de Apel Cluj

» Curtea de Apel Braşov

» Curtea de Apel Bacău

» Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • STRABON 01 Mar, 2010 19:34 MAZARE I-ATI SAMABADROMUL SI DA-I DRUMUL !!! ESTI UN PRIMAR SLEIOS,UN SMECHER DE DUZINA INCONJURAT DE NISTE FRAIERI! DE LA BODYGUARZI PANA LA FEMEILE DE SERVICI! SUNTE-TI O GASCA DE INCULTI SI PROSTI! PACAT CA V-AU VOAT BATRANII! STAI LINISTIT CA ARE GRIA DE TINE BASE!!!
  • MIHAELA 27 Feb, 2010 10:39 MAZARE? O RUSINE! O MARE RUSINE! ESTE ADEVARAT CA A SCHIMBAT FATA CTA SI STATIUNEA MAMAIA ARATA MAI ALTFEL DAR...BATAIA DE JOC LA ADRESA POPULATIEI CTA E MARE, FOARTE MARE. UITATI CA DL MAZARE E PRIMARUL CARE NE TOT AMENINTA? CUM NU E BINE CEVA. CUM HOP CU AMENINTARILE. IL VRETI PE BASE? ATUNCI EU PLEC....ATI UITAT METRII DE AFISE ELECTORALE? CREDETI CA MAZARE STA AICI DE DRAGUL CONSTANTENILOR? AICI A GASIT UN OS MARE SI GUSTOS DE ROS. LA MIILE DE CONSTANTENI CARE ISI PETREC ANI PRIN TRIBUNALE SA-SI FACA DREPTATE NU VA GANDITI? INTERESATI-VA DE MIZERIILE FACUTE LA PRIMARIE, CUM DIN CAUZA LOR OAMENI NEVINOVATI PIERD TERENURI, CASE...SI ATUNCI, CAND O SA AVETI TOATE DATELE PROBLEMEI, O SA VA INTELEG ADMIRATIA FATA DE MAZARE.
  • SIMPLU CETATEAN ROMAN 22 Feb, 2010 13:36 BRAVO GOLANULUI PRIMAR MAFIOT MAZARE, BRAVO LUI , E CEL MAI TARE DE 10 ANI, BUCURESTIUL IL SUSTINE, ADICA EXCREMENTELE SECURISTO-COMUNISTE CARE AU FACUT LOVITURA DE STAT DIN 1989,ACEESI CARE INTR-ADEVAR AU DISTRUS SI SUBMINAT ECONOMIA NATIONALA, PE MAZARE NU SA-L DEA NIMENI JOS DIN PRIMARIE TIMP INCA CEL PUTIN 10 ANI, PINA NU DISPAR TOATE LICHELE SECURSITO-COMUNISTE DE LA BUCURESTI!!!ROMANIA ISI MERITA SOARTA, ROMAnii intotdeauna in istorie au fost un popor adormit, degeaba imnul e DESTEAPTA-TE ROMANE caci toti dorm demult!!
  • NeDobiBocul 23 Jan, 2010 10:04 Pentru DOBIBOCII,care`si dau cu parerea. BISNITAR : persoana care practica afacerismul, realizand profituri personale pe cai necinstite, meschine. BISNITA : afacere necinstita, marunta; gainarie Lucratorii din marina comerciala romana (de la simplu marinar la comandant nava) erau numiti "bisnitari". Analizati modul de comportare al primului "bisnitar al tarii"-naravul nu se schimba,doar parul Octavian Paler l-a caracterizat in doar doua cuvinte pe Basescu: «Canalia perfecta». Din pacate pentru Poporul Roman, mai sunt multi ce casca gura sa prinda gogosile rasuflate ale basescului. Pentru ca se identifica, pina la contopire, cu aceasta caricatura nefericita, dar mincinoasă, perfida si tenace. Speram ca «poporul lui Baselu» sa devina din ce in ce mai mic, pină vor ramine din el doar DOBIBOCII,TRADATORII=LIICHELE si STOLOJANII meschini si schimonositi.
  • oana 07 Dec, 2009 12:56 bravo!!! felicitari !!! In sfarsit are cineva curaj sa vorbeasca !!!
  • andrei 04 Nov, 2009 12:33 ba cred ca omul care a facut acest reportaj e nebun daca nici mazare nu a facut nimic in constanta ma inpusc.cum arata mamaia inainte si cum arata akuma.asa e romania noastra un primar daca vrea sa faca cva pt orasul lui trebuie bagat la zdup daca fura e bun.nu zic ca nu fura mazare dar macar face ceva,fata de alti fura si nu fac nimic.pa
  • wxw 12 Jun, 2009 13:12 pt. romi: un dobitoc. daca nici mazare nu face nmk pt oras...............
  • romi 28 Mar, 2009 09:06 da dl mazare lumea va sti de tine ca si de .....aaaa ala care lua de la {fura } de la unii sa dea pomana la altiii .... sper sa ti se infunde odata , sa avem si noi demnitate si un primar sa faca ceva pt oras fara sa fie manipulat de machedoni si smecherii constantei ..... cum e la Cluj Timisoara sau alte orase din aceea zona ... deci te vor sti uni ..batranii constantei care ii poti manipula ...dar o sa vina timpul sa schimbam ceva noi tinerii care nu o sa ne poti manipula
  • x-faktor 06 Mar, 2009 01:11 Stie cineva cind va apare utimul nr. al revistei PLAI CU BOI cu mazare? plai cu boi traducere directa (play boy)