Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai simplă metodă prin care poţi să câştigi un joc de poker a fost dezvăluită de un nou studiu

ro

08 May, 2013 08:59 2845 Marime text
În limba engleză, expresia „poker face” descrie un chip care nu dezvăluie nimic despre starea emoţională a unei persoane. Pentru a câştiga acest joc de cărţi, participanţii trebuie să devină experţi în suprimarea expresiilor care le-ar putea dezvălui cărţile din mână. Cel puţin, asta cred cei mai buni jucători de poker din lume, motiv pentru care îşi maschează ochii cu ochelari de soare, şepci, pălării şi învaţă să-şi controleze mişcările faciale.

Acum, însă, un studiu publicat în jurnalul Psychological Science de Michael Slepian de la Universitatea Stanford sugerează că chiar şi jucătorii cu feţe greu de descifrat se dau de gol, pentru că secretul nu constă în chip, ci în mâini.

Cercetătorul a făcut această descoperire în urma unui studiu efectuat pe 78 de voluntari care urmăreau clipuri video ce înfăţişau jucători în timp ce îşi foloseau jetoanele pentru a plusa în cadrul competiţiei 2009 World Series of Poker. În medie, clipurile video durau 1,6 secunde, iar acestea înfăţişau elemente diferite ale corpului jucătorilor. Unele clipuri îmfăţişau tot ce se putea vedea deasupra mesei de joc: toracele, braţele şi capul. Alte clipuri arătau doar chipul jucătorului, iar altele arătau doar braţele şi mâinile acestuia. Fiecare voluntar a urmărit mai multe clipuri video selectate din una din cele trei categorii.

După fiecare vizionare, voluntarii notau calitatea cărţilor din mâna jucătorului pe o scară de la 1 la 7. Apoi, după ce au terminat de vizualizat clipurile video, participanţii la studiu au fost rugaţi să-şi descrie propria experienţă cu pokerul pe o scară de la 1 la 7.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii