Pe scurt despre bucătăria chino-americană
Pe scurt despre bucătăria chino-americană

Nu cred că este un secret pentru dvs. faptul că sunt un mare
amator de bucătărie asiatică. Bineînţeles, nu-mi pot hrăni curiozitatea
călătorind la faţa locului decât în măsură limitată, aşa că sunt nevoit să fiu
autodidact. Cum nu vorbesc chineză, hindi, japoneză, thailandeză sau altă limbă
asiatică, sunt nevoit să apelez la cărţi scrise de autori occidentali sau
asiatici, dar, în cazul acestora din urmă, traduse în engleză şi franceză.
Sunt convins că multe subtilităţi specific asiatice se pierd prin traducere, dar tot este mai bine decât nimic. Am întâlnit în aceste cărţi o serie de preparate prezentate ca fiind chinezeşti; unele dintre ele au fost inventate de chinezii emigraţi în Occident, mai ales în SUA. Este extrem de interesant cum lipsa unor ingrediente tradiţionale, ca şi dorinţa de a adapta bucătăria asiatică şi de a o face mai pe gustul occidentalilor, a dat naştere unor fuziuni inedite între bucătăriile occidentale şi cele asiatice, latino-americane, caraibiene etc. Exemplele nu sunt foarte multe, dar pot aminti la repezeală bucătăria creolă, anglo-indiană, chino-americană, tex-mex, olandezo-indoneziană etc.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp