Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micul Futilescu

ro

21 Feb, 2010 20:14 2068 Marime text
sabie_des.jpgCa sa nu existe dubii si sa nu ma acuze iar unii ca sunt vulgar si ca ma refer la vreo ruda a faimoasei capetenii indiene Talpa Iute, uite ce zice DEX-ul: futil, -a adj. lipsit de importanta; inutil; neserios, frivol. (<fr. futile, lat. futilis). Este o caracterizare perfecta pentru noul lider PSD, Victor Ponta, ginerele socrului sau. Cum de a fost posibil, m-am intrebat, ca acest jolly-joker al politicii dambovitene, sa ajunga pe postul pe care s-au batut pana mai ieri cei mai puternici asi ai jocurilor murdare, spre a-l da jos pe domnul "Paispe din carti", cum bine a fost supranumit, pentru deosebitul sau nivel de inteligenta, dl Geoana?

Pana in urma cu cateva zile, Geoana parea invingator. Nu iesirea la rampa a lui Vanghelie l-a daramat, ci unirea celorlalti candidati in jurul lui Ponta. Stiind ca sunt santajabili, Mitrea, Mazare, Nastase, au renuntat la orgolii nu din onoare ci din frica si au mizat totul pe o carte. Au umflat potul. De partea cealalta, Geoana n-a avut ideea de a ceda in fata lui Diaconescu, ci, bolnav de putere, a mers pana la capat, "in cadenta mars, pana ce totul tandari va fi". Ce s-ar fi intamplat daca printr-o mutare inspirata, Geoana ar fi anuntat, in ultima clipa, ca se retrage in favoarea lui Diaconescu? Fara indoiala, Ponta ar fi fost invins si partidul ar fi avut mari sanse sa se reformeze.

Asa, cu un Ponta zambitor ca un star hollywoodian, care a tinut sa multumeasca, intr-un mod de-a dreptul gretos si slugarnic, tuturor celor ce l-au propulsat in aceasta neasteptata postura, sansele ca PSD sa fie altceva sunt practic nule. Cum poti sa ai nesimtirea sa vorbesti despre schimbare cand tu ridici osanale lui Nastase, Mitrea, Mazare, cand spui ca Iliescu ar trebui sa fie presedinte de onoare pe viata? Mai bine il impaiati, tovarasi, e de efect si de durata! Ponta nu este, asa cum se considera, omul carismatic, care va triumfa in alegerile viitoare. Este doar o unealta, o "iluzie", cum bine spunea CTP, un gard vopsit dincolo de care rage o intreaga menajerie de leoparzi. Adus pe val de grangurii din PSD, nu va face un pas fara acceptul lor si nu-i va elimina decat pe cei ce sunt dusmanii lui Nastase si compania, in noptile cutitelor lungi ce cu siguranta ca vor urma. Dar cand isi va aroga aere de independenta si-i va supara pe sultanii din Kisellef, acest individ lipsit de importanta va zbura ca o masea stricata. Asa cum l-au tradat pe Geoana, campionii perfidiei Dragnea si Hrebenciuc il vor vinde si pe Ponta, la kilogram.

Nu pot sa nu remarc cata dreptate avea Boc cand il numea "procuror comunist". Multi s-au grabit sa-l acuze pe premier ca vorbeste aiurea, ca Victoras era la Revolutie un adolescent cu aceeasi moaca de acum, doar cu mai multe cosuri. Nu la varsta s-a referit, ci la stilul lui Ponta de a pune problema. Un individ care afiseaza o atitudine de "ii spargeam fatza, sa moara mama, da' m-au tinut sa nu-l bat", poate fi considerat un demn urmas al lui Visinski. In plus, un politician care spune ca adversarii au castigat fiindca au furat mai mult ca el, este evident mai prostanac decat Prostanacul insusi. Ponta reprezinta una dintre cele mai detestabile creatii ale politicii romanesti. Mai obraznic decat Vanghelie, mai arogant decat Nastase si mai bataios decat Becali, el este expresia fidela a ceea ce intelege PSD prin "schimbare de generatii". Cum ar fi zis Dolanescu, "sunt mai hot ca tatal meu". Desigur, nimeni nu contesta ca Ponta "are sange in instalatie". Intrebarea este: sangele cui?

Sursa: reportervirtual.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii