Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

15 Apr, 2024 19:57 1039 Marime text
Foto: ISU DobrogeaAstăzi, în jurul orei 16:00, plt.adj. Marian Caravețeanu, care face parte din ISU Dobrogea de 18 ani, fiind în curtea casei sale din localitatea Castelu, județul Constanța a auzit un zgomot puternic. A ieșit de îndată  pe poartă și a văzut un autotren și un autoturism avariate.

Conform ISU Dobrogea, fără să stea pe gânduri, ghidat de spiritul de salvator s-a apropiat pentru a vedea dacă sunt victime.

În acele momente a văzut în autoturism un bărbat rămas captiv în mașină. 

“-Instinctiv, am evaluat pericolele și gradul de încarcerare, dar și starea victimei acesta având bordul peste picioare.  Am urcat în mașină, pe ușa din  stânga spate,  deoarece ușile pe partea stângă erau deschise și am preluat cu atenție capul victimei. În tot acest timp am vorbit cu el să îl calmez și am încercat să aflu dacă mai are și alte leziuni“ - a precizat plt.adj. Marian Caravețeanu. 


Foto: ISU DobrogeaPână la  sosirea ajutoarelor,  Cara, cum îl știu salvatorii constănțeni a rămas în mașină, a susținut capul victimei în continuare și a comunicat cu victima asigurându-l ca este în siguranță. 

“-La sosirea colegilor am solicitat un guler cervical pentru imobilizarea coloanei cervicale a victimei. Împreună cu comandantul  intervenției am reușit rapid să  depărtăm bordul, apoi să înlăturăm plafonul mașinii pentru mai mult spațiu. Cu foarte mare precizie și atenție  am montat dispozitivul de extracție împreună cu unul dintre colegi și l-am extras cu targa lopată. Victima a fost predată conștientă echipajului de pe ambulanța SAJ și a fost transportat la spital“ - a mai menționat plt.adj. Marian Caravețeanu.


Accidentul s-a petrecut în localitatea Castelu. 

„Felicitări, Marian! Suntem mândri de tine!“ - au mai menționat reprezentanții ISU Dobrogea



Citește și: 

UPDATE. Județul ConstanțaTrafic rutier oprit în localitatea Castelu în urma unui accident rutier (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii