Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oamenii lui Stolojan, mătrăşiţi de tabăra lui Boc din conducerea PDL

ro

15 May, 2011 18:33 1459 Marime text

Alegerile din PDL sunt pline de surprize în cea de-a doua zi a Convenţie. Foştii peledişti intraţi în PDL acum patru ani dispar din conducerea formaţiunii indiferent de tabăra pe care au susţinut-o.

PDL a redevenit PD duminică în cadrul Convenţiei. Asta pentru că oamenii veniţi cu Theodor Stolojan în 2007 sunt scoşi din conducerea formaţiunii, indiferent că l-au susţinut pe Emil Boc sau pe Vasile Blaga. Dar "meritul" este al taberei Boc.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi-a retras candidatura la scaunul de vicepreşedinte al formaţiunii, la presiunea oamenilor premierului Boc.

Raluca Turcan, vicepreşedintă în funcţie, a avut surpriza să nu se regăsească pe lista cu care intrau susţinătorii lui Boc la urne.

Theodor Stolojan nu a mai candidat la nicio funcţie. Adio scaun de prim-vicepreşedinte. Cristian Boureanu a mizat pe Vasile Blaga, a pierdut şi a renunţat la candidatura la funcţia de vice.

Deputatul de Sibiu, Corneliu Ştirbeţ, nu a candidat la nimic. Fostul ministru Ionuţ Popescu nici măcar nu a fost zărit la convenţie.

Valeriu Stoica s-a retras. În avocatură, la ISP.

Un alt liberal, Toader Paleologu, dar care nu a fost în PNL, a ratat funcţia de preşedinte, pe cea de prim-vicepreşedinte şi nu e exclus să o piardă şi pe vice. Deputatul Gabriel Berca primise spre exemplu indicaţii prin telefon la urne: "Taie-l pe Paleologu de pe listă!".

Două sunt excepţiile: Gheorghe Flutur - prim-vicepreşedinte şi Florin Popescu ca şi ales vicepreşedinte.

Sursa:http://www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii