Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartea zilei Pachet- Iubiri de altădată

ro

10 Apr, 2022 09:26 965 Marime text
Iubiri de altădată, foto: Editura All
Raftul cu emoții


14 titluri care înfățișează tot atâtea chipuri ale iubirii. Acesta nu este un simplu pachet, ci un buchet de povești impresionante din colecția de literatură clasică romantică Iubiri de altădată.

Reală sau imaginară, citită, vizionată, trăită sau visată, dragostea nu abdică niciodată de la firea ei capricioasă. Cărțile publicate sub semnul Iubiri de altădată formează împreună o colecție de bijuterii care nu se demodează niciodată, ci rămân în suflet toată viața. Au fost create de cei mai iscusiți designeri ai cuvintelor: George Sand, Irène Némirovsky, Guy de Maupassant, Alphonse Daudet, Edmondo de Amicis, Henryk Sienkiewicz și alții. Selecția cuprinde atât romane celebre, precum Clocotul sângelui, de Irène Némirovsky, sau Ea și El, de George Sand, cât și volume colective, precum Dragostea în spaniolă, care reunește cele mai frumoase povestiri de dragoste ale romancierilor spanioli emblematici pentru secolul al XIX-lea, sau volume de povestiri, precum Floarea pasiunii, de Matilde Serao.

Povești cu trădări, rivalităţi, emoţii, pasiuni ascunse ţesute din firele preţioase şi distincte ale iubirilor de tot felul. Protagoniști uniți de secrete întunecate. Tema geloziei şi a morții, spectrele care pândesc mereu în umbra celor mai arzătoare dorinţe. Căsnicii în care dragostea îmbracă cele mai diverse chipuri şi se îndreaptă spre destine adesea imprevizibile. Istorisiri pe cât de simple, pe atât de emoționante despre puterea iubirii de a aduce trecutul în prezent. Personaje prinse fără scăpare între tumultul lor interior şi moravurile sociale rigide ale epocii.

Stilul romantic este completat de elemente moraliste. Cărțile din această colecție creează imagini vii, decupaje care surprind o epocă, un mod de a simţi şi de a iubi făcut din speranţe, deziluzii şi eşecuri. Reprezintă o frescă a societăţii, atingând, cu subtilitate şi spirit analitic, teme dintre cele mai diverse, precum condiţia femeii într-o societate patriarhală, sărăcia, corupţia şi convenţiile sociale. Facem cunoștință cu femei căsătorite cu bărbați bogați, mult mai în vârstă decât ele, care, odată rămase văduve, se întorc la prima iubire sau cu adepte ale iubirii boeme, dar și cu soții devotate, care își sacrifică fericirea pentru a-și respecta angajamentul matrimonial. Cititorul se trezește în mijlocul unei adevărate comedii umane, descoperind întâmplările tragice și pasiunile care tulburau traiul oamenilor de acum un secol sau două.



Lista completă a titlurilor:

 
  • Clocotul sângelui, de Irène Némirovsky
  • Cuvinte de iubire, de Guy de Maupassant
  • Dom Casmurro, de Machado de Assis
  • Dragostea în spaniolă, volum colectiv
  • Ea și El, de George Sand
  • Ethan Frome, de Edith Wharton
  • Fără dogmă vol. 1 + vol. 2, de Henryk Sienkiewicz
  • Femeia de ciocolată, de Gib Mihăescu
  • Floarea pasiunii, de Matilde Serao
  • Iubire și gimnastică, de Edmondo de Amicis
  • Iubiri de altădată, de Munson Aldrich Havens
  • Paul și Virginia, de Jacques-Henri Bernardin de Saint-Pierre
  • Soții de artiști, de Alphonse Daudet
  • Un soldat de nădejde, de Ford Madox Ford

Ca urmare a faptului că unele exemplare provin din retururi, acestea pot prezenta eventuale defecte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii