Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartea zilei Ajută-te singur în caz de atac de panică

ro

12 Dec, 2021 08:28 1429 Marime text
  • Cum să depășești anxietatea și atacurile de panică

 „M-am sculat brusc, amețită, cu palpitații, tremor în tot corpul și cu bătăi rapide de inimă. Aveam o frică teribilă că o să mor, că o să fac un atac de inimă. Dacă stăteam în picioare aveam senzația că mă prăbușesc în gol.” Mărturia îi aparține Veronicăi, de 34 de ani, contabilă la o firmă de asigurări. Pentru că este scrisă prin ochii ei, cartea Dr. Radu Vrasti este prietenoasă și accesibilă pentru orice persoană care suferă de atacuri de panică.

 
Dacă ai trecut prin această experiență, știi deja că atacul de panică este una dintre stările cele mai terifiante pe care un om le poate trăi și care lasă în urma lui o amintire traumatică și frica de a nu se repeta.

Atacul de panică apare „din senin” și este însoțit de simptome somatice care fac parcă tot posibilul să te convingă că poți muri de un atac de inimă sau de un atac cerebral, ori că te poți sufoca și îți poți pierde controlul.Dar atât declanșarea atacului de panică cât și întreținerea lui se bazează pe mecanisme psihologice care nu au o bază organică. Vestea rea este că nu poți face un set de analize și nu poți lua un tratament care să te vindece definitiv, ca în cazul multor afecțiuni medicale, dar vestea bună este că această carte te poate ajuta să tratezi problema din punct de vedere psihologic, adică așa cum se formează și cum se manifestă. Ca și Veronica, poți ajunge treptat să duci o viață cât se poate de normală, din care să lipsească teama apariției unui nou atac de panică.

 
Lucrarea cuprinde cinci părți:

-          Ce este anxietatea și ce sunt tulburările anxioase

-          Care sunt criteriile de diagnostic

-          Cum te poți autoevalua

-          Care sunt cauzele tulburării de panică? Ce condiții generează atacurile de panică?

-          Tratamentul tulburării de panică    

 
Cartea nu elimină necesitatea consultării unui specialist, dar îndeplinește rolul unui aliat împotriva anxietății la care putem apela oricând, oriunde am fi. 


Sursa foto-text: Editura All 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii