Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:12 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartea zilei 10 soluții simple împotriva timidității

ro

27 Oct, 2021 09:02 551 Marime text
  • Lucrarea cuprinde 10 capitole ce cuprind 144 de pagini, care pornesc de la înțelegerea timidității și evoluează pas cu pas către depășirea acesteia.
  • Autorul propune exerciții utile în fiecare etapă a luptei cu timiditatea. 
Cum să învingem timiditatea, anxietatea socială și teama de a vorbi în public

Din când în când, cu toții ne simțim inconfortabil în locuri publice, înconjurați de necunoscuți și constrânși de obligații sociale. De fapt, senzațiile de anxietate socială și timiditate sunt perfect normale. Ca și alte forme de anxietate, anxietatea socială poate fi o formă de apărare împotriva potențialelor pericole sau amenințări. Mai mult decât atât, anxietatea socială este un instrument de autocontrol. În absența ei, am spune sau am face permanent lucruri pe care să le regretăm ulterior. Totuși, unii dintre noi ating un nivel de anxietate și timiditate care le afectează viața de zi cu zi. În aceste cazuri, anxietatea este în exces, nerealistă și adesea deloc folositoare.

Dacă te îngrijorează în mod exagerat ceea ce cred alții despre tine sau dacă te simți nesigur și anxios în situații ca petrecerile, întâlnirile romantice, vorbitul în public, atunci când ești observat sau când întâlnești necunoscuți, această carte îți este adresată.

Lucrarea cuprinde 10 capitole ce cuprind 144 de pagini, care pornesc de la înțelegerea timidității și evoluează pas cu pas către depășirea acesteia. Autorul propune exerciții utile în fiecare etapă a luptei cu timiditatea. 

„Timiditatea severă și anxietatea socială sunt epidemii ascunse, care afectează viețile a milioane de oameni. Antony, unul dintre experții de top în timiditate și anxietate socială, a scris o carte concisă și ușor de citit, care oferă metode validate științific pentru depășirea acestor probleme. E o lectură esențială pentru oricine vrea să îți rezolve problemele legate de timiditate și anxietate socială. O resursă valoroasă pentru cei care doresc să înțeleagă mai bine oamenii timizi din jurul lor.” spunea Steven Taylor prof. dr., psiholog clinician și profesor în cadrul Departamentului de Psihiatrie al Universității din British Columbia, Canada și membru al Academiei de Terapie Cognitivă.

„10 soluții simple împotriva timidității este un ghid esențial pentru toți cei care vor să își rezolve problemele de timiditate, anxietate socială și teamă de a vorbi în public. Cele zece soluții propuse de autor vor funcționa cu succes la cei care sunt dispuși să-și ia angajamentul de a porni pe drumul schimbării. O carte de actualitate, deosebit de utilă.”

Sursă foto și text:  Editura All

Ti-a placut articolul?

Comentarii