Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Manea "Nu ma tem de contracandidati!"

ro

14 Jun, 2008 00:00 1412 Marime text
1213363348.jpg

In ipostaza de primar al municipiului, acesta vrea sa infiinteze consilii consultative in fiecare cartier

Tragerea la sorti a decis ca pe pozitia doi a buletinului de vot pentru desemnarea viitorului primar al municipiului Constanta sa figureze candidatul PNL, Victor Manea. Actual consilier judetean, este convins ca va prelua conducerea administratiei tomitane, dar dupa turul doi de scrutin.

Cum v-a venit ideea de a candida pentru fotoliul de primar? Sau cui i-a venit ideea?


- In calitate de consilier judetean, am avut foarte multe audiente, in ultimii ani, atat in judet, cat si in municipiu. La toate intalnirile cu cetatenii din municipiu, acestia au reclamat nepasarea primariei fata de problemele lor, lipsa de interes si chiar aroganta primarului. De altfel, acest lucru se vede pe strazile si in cartierele orasului, care sunt pline de gunoaie si caini vagabonzi. Parcurile si spatiile verzi sunt distruse, transportul in comun este poluant, batranii sunt umiliti, iar tinerii sunt amagiti.

- Ce va avantajeaza in lupta pentru fotoliul de primar fata de ceilalti contracandidati?


- Faptul ca imi asum responsabilitatea de a fi primarul orasului in care m-am nascut, am crescut, cred in acest lucru si am solutii pentru problemele urbei. Este si un dezavantaj, ca sunt nascut, crescut aici, voi ramane in Constanta si nu pot sa-i dezamagesc pe cei care ma cunosc. Ma voi intalni cu ei pe strada si dupa ce nu voi mai fi primar, si nu vreau sa-mi crape obrazul de rusine. In calitate de primar, voi infiinta comitetele consultative de cartier, din care vor face parte reprezentantii fiecarei micro-comunitati: presedinti de asociatii de locatari/proprietari, directorul scolii, al liceului, preotul paroh, medicul de familie, intreprinzatori privati si alti lideri de opinie din fiecare cartier, precum si consilierii locali, care astfel vor fi utili si vor reprezenta pe cineva, nu doar partidul din care fac parte.

- De care dintre ei va temeti? Si de ce?


- Sunt barbat politic si am intrat in cursa pentru primarie ca sa o castig, nu sa ma aflu in treaba. Nu de contracandidati ma tem eu. Retineti aceste cuvinte si mai vorbim dupa 16 iunie, cand voi fi primarul Constantei. Dar, daca tot veni vorba de contracandidati, le transmit, si pe aceasta cale, sa renunte la campaniile negative, sa nu mai arunce cu noroi in ceilalti competitori. Ar trebui ca acesti candidati, fie ca sunt primari in functie, fie ca nu, sa nu mai subestimeze electoratul, sa nu mai incerce sa fure voturi denigrand pe altii.

- Sa admitem ca s-au numarat voturile si ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


- Renuntati la primele cuvinte. Adica: fara "sa admitem". Primul lucru, dupa 16 iunie, va fi sa iau din nou orasul la pas, pentru a le multumi personal constantenilor ca au avut incredere in mine.

- Sa admitem ca s-au numarat voturile si nu ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


- Mergeti pe strazi, prin cartierele orasului. Vorbiti cu oamenii. Veti constata ca o asemenea ipoteza este posibila doar pentru primul tur, intrucat sunt realist si stiu ca voi castiga doar din turul doi.

- Va veti retrage din politica daca nu veti castiga primaria?


- V-am mai spus, eu candidez ca sa castig, nu doar de dragul de a candida. Dar, daca toti spuneti de politica, vreau sa precizez ca, in calitate de primar, voi lasa deoparte politica. Voi face doar politica oamenilor de rand.

- Daca veti fi ales si veti avea un consiliu ostil, ce veti face sa va realizati promisiunile din campanie?


- Voi miza pe faptul ca fiecare dintre consilieri traieste in acest oras si este dator comunitatii pe care o reprezinta. Membrii echipei mele de consilieri liberali sunt oameni de cuvant si nu imi vor insela asteptarile. Cat despre reprezentantii celorlalte partide, sunt convins ca voi gasi o varianta de compromis, fiind vorba de interesul public. Ii avertizez pe toti ca singurii care imi pot influenta deciziile sunt cetatenii.

- Cati bani cheltuiti in campanie?


- Cat pot colecta, dat fiind faptul ca sunt un candidat din opozitie. Precizez insa ca partidul are responsabilitatea colectarii fondurilor, nu candidatii. Ei au responsabilitatea identificarii si solutionarii problemelor oamenilor.

- De la cine sunt?


- De la cei care vor sa ma sprijine pe mine si PNL.

- Ce proiecte ale lui Radu Mazare veti continua?


- Voi continua doar ceea ce vor dori constantenii. Ei vor decide, pentru ca voi fi primarul locuitorilor acestui oras.

- Ce proiecte veti bloca din cele ale lui Mazare?


- Nu voi favoriza pe unii, in defavoarea altora. Voi pune punct umilirii batranilor, inlocuind pachetele rancede cu bonuri valorice. Voi pune punct taxelor aberante si amagirii tinerilor. Voi lua deciziile impreuna cu comitetele consultative de cartier, intrucat oamenii trebuie sa-si dea acceptul pentru proiectele care afecteaza comunitatea, si nu voi da autorizatii de constructie pe spatiile verzi. Voi da prioritate proiectelor care privesc direct cetateanul si voi lasa putin deoparte proiectele megalomanice cu care se lauda actuala administratie.

- Este Mazare un mit?


- Tot asa cum a fost un mit si Dumitru Sechelariu la Bacau, pana in 2004. Nimeni nu credea ca va pierde primaria. In sondajele de opinie, Sechelariu avea 80%, cu o luna inainte de alegeri, iar cel care l-a invins, Romeo Stavarache, aparea cu 10%. Era un candidat mic, asa cum spune acum primarul Constantei despre mine.

- Poate fi demolat mitul Mazare?


- V-am raspuns mai sus. Cine subestimeaza puterea electoratului greseste amarnic.

- Ce proiecte sociale si economice aveti pentru mandatul dvs.?


- Ar fi nevoie de foarte mult spatiu sa vi le explic pe toate. Parte din ele le-am abordat la intrebarile de mai sus, dar revin. Este vorba despre comitetele consultative de cartier, proiectul "Primaria de cartier", care presupune infiintarea de birouri ale institutiei in fiecare cartier. Am in vedere si deschiderea portilor orasului pentru investitorii care, pana acum, au ocolit Constanta. Este vorba despre un program numit "Constanta, oras deschis", prin care vom promova puternic municipiul in Europa si in lume, pentru atragerea marilor companii. Astfel, tinerii nostri vor avea locuri de munca bine platite si nu-si vor mai cauta norocul si sorocul prin tari straine. Constantenii vor ajunge sa castige decent, la nivelul altor mari orase din Romania. Ca primar, voi pune accentul, din primele zile ale mandatului, pe cresterea sigurantei cetateanului pe strazi si combaterea violentelor in scoli si in jurul institutiilor de invatamant.

- Cum vedeti un clasament al primilor trei candidati, ca procente de voturi?


- Va propun sa lasam pronosticurile, iar cetatenii sa decida la vot. Dupa cum v-am spus, tocmai l-ati intervievat pe cel care va fi primarul Constantei, din 16 iunie.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii