Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prietenul lui Mazare scoate miliarde din jocul copiilor

ro

19 Jul, 2008 00:00 880 Marime text

Una dintre firmele lui Gheorghe Oancea a incasat, in decurs de cateva luni, aproape sapte miliarde de lei vechi pentru amenajarea locurilor de joaca

Primii beneficiari ai reconfirmarii in functie a primarului Radu Mazare sunt, din cate se pare, oamenii de afaceri apropiati acestuia, ale caror firme continua sa prospere datorita contractelor pe care societatile lor le incheie cu primaria. Mazare si-a prelungit mandatul, iar SC Mobitom SA si-a prelungit colaborarea cu Primaria Constanta. SC Mobitom SA este o clienta mai veche a municipalitatii constantene, fiind preferata in executarea unor lucrari de interes public. Asa cum aratam intr-o editie anterioara, SC Mobitom SA a scos bani frumosi chiar si din jocul nevinovat al copiilor constantenilor, fiind firma care s-a ocupat de amenajarea locurilor de joaca din municipiu. Societatea ii are ca administratori pe Valentin Ciuceanu, Valentin Boros si pe Gheorghe Oancea. Acesta din urma este nimeni altul decat administratorul firmei SC Five Holding SA, adica Brick. Inca de la constructia Brick locuitorii orasului au stiu ca in afacere era implicat si primarul Radu Mazare. Desi el nu figureaza in actionariatul firmei, legaturile firmei Mobitom cu primaria sunt evidente. Precizam ca Gheorghe Oancea este un apropiat al echipei Mazare-Constantinescu. El detine si restaurantele On Plonge din Mamaia si din Portul Tomis, la acesta din urma figurand cu carte de munca chiar sotia presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. Prin urmare, legaturile dintre Oancea, Mazare si Constantinescu, sunt mai mult decat evidente.

500 de milioane pentru un loc de joaca intre blocuri

Recent, firma lui Oancea, Mobitom SA, a mai pus mana pe un contract gras de la primarie. Vinerea trecuta, pe 11 iulie, societatea lui Gheorghe Oancea a mai capatat un os de ros de la primaria condusa de Mazare. Firmei i-a fost atribuit un nou contract privind "achizitionarea si montarea elementelor necesare a patru locuri de joaca in cartiere din Constanta". La licitatie s-au inscris doua societati, insa tot firma lui Oancea a castigat contractul, criteriul fiind, chipurile, pretul cel mai scazut. Estimarea initiala a valorii investitiei a fost 168.067,22 lei, iar contractul a fost atribuit pentru suma de 167.923,80 lei, fara TVA. Altfel spus, Mobitom a incasat de la primarie aproape doua miliarde de lei vechi pentru amenajarea a patru spatii de joaca. Interesant ar fi sa vedem cum vor arata parculetele de cate 500 de milioane fiecare.

Miliardele municipalitatii trag la contul lui Oancea

Pe 22 noiembrie 2007, SC Mobitom SA mai obtinuse de la primarie un contract pentru amenajarea spatiilor de joaca in Constanta, in valoare de 4,7 miliarde lei vechi. Precizam ca acestea nu sunt singurele contracte incheiate de Mobitom cu municipalitatea constanteana. In urma unei licitatii din 2003, SC Mobitom SA a incheiat cu primaria un contract in valoare de trei miliarde de lei vechi pentru "lucrari de marcaje rutiere in municipiul Constanta si statiunea Mamaia". Firma a mai obtinut de la autoritatea locala un supliment de 600 milioane de lei la contractul cu pricina, pe motiv ca s-a impus o prelungire a duratei contractului. Tot in statiunea Mamaia, firma lui Oancea a mai montat un gard de protectie, pentru care a incasat 300 milioane de lei vechi. A devenit un fapt uzual sa-i descoperim in actionariatul societatilor agreate de primarie, tocmai pe prietenii lui Mazare. Gurile rele spun ca insusi edilul Constantei s-ar afla in spatele firmelor.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii