Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea a mai taiat niste capete din PD-L Constanta

ro

17 Jul, 2008 00:00 559 Marime text

Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, s-a aflat ieri, din nou, in mijlocul democrat-liberalilor constanteni. Aflata intr-un scurt sejur pe litoral, dupa cum a marturisit, ea a participat la o noua sedinta a Biroului Permanent Judetean al PD-L.

Elena Udrea coordoneaza organizatia judeteana a PD-L de la malul marii impreuna cu Valeriu Stoica. Prima ei vizita, in aceasta calitate, la Constanta, a avut loc intr-o atmosfera destul de tensionata, imediat dupa ce conducerea centrala a partidului a decis dizolvarea Biroului Permanent Judetean PD-L Constanta. Democrat-liberalii constanteni nu au parut atunci prea multumiti de faptul ca le sunt trimisi lideri de la centru pentru a le face "curatenie” in filiala. Au existat multe vociferari din partea unora, iar in aceeasi seara, Udrea a decis excluderea Madalinei Popa si a lui Narciz Amza din partid, din cauza incapatanarii acestora de a-l sustine pe Danut Moisoiu si de a-l valida ca si consilier local desi el fusese inlaturat din partid mai inainte.

"Grupuri si grupulete”

Un episod similar a avut loc si aseara, sosirea Elenei Udrea la sediul PD-L starnind noi nemultumiri din partea unor membri. Desi organizatia judeteana a PD-L Constanta are un presedinte interimar, pe Ion Popescu, ca de altfel si cea municipala, condusa de Florian Constantin, se pare ca inca este nevoie de monitorizare de la centru. Prezenta Elenei Udrea la Constanta dovedeste ca problemele de unitate din sanul filialei nu au fost solutionate inca. Inainte de inceperea sedintei Biroului Permanent Judetean, Elena Udrea a fost abordata de catre Remus Macovei, fost secretar al PD-L Constanta si presedinte al organizatiei de pensionari. El i-a transmis Elenei Udrea ca a convocat, impreuna cu alti 12 membri ai organizatiei municipale, un Consiliu de Coordonare Locala a PD-L, sambata, la ora 10.00, la care a invitat-o sa participe si sa puna capat "grupurilor si grupuletelor” din partid. Udrea a zambit si i-a raspuns expeditiv ca se va gasi o solutie.

Nepotul lui Moisoiu scos pe tusa de Sponte

De fapt, Udrea a venit ieri seara, la Constanta pentru noi decapitari. Presedintele interimar al organizatiei judetene, Ion Popescu a anuntat dizolvarea birourilor de conducere a filialelor de tineret, de femei si a organizatiei oamenilor de afaceri ale PD-L Constanta. La finalul sedintei, presedintele PD-L Constanta, Ion Popescu, ne-a declarat ca noul presedinte al filialei judetene de tineret a PD-L Constanta este Adrian Sponte. El l-a inlocuit in functie pe Mihai Bobe. De precizat ca Bobe este nepotul lui Danut Moisoiu, exclus din partid. In ce priveste conducerea organizatiei de femei, Biroul Permanent Judetean nu a desemnat deocamdata o inlocuitoare pentru Doina Basescu, dupa ce aceasta a demisionat din functie. Nici in cazul organizatiei oamenilor de afaceri nu s-a identificat, deocamdata, persoana care o va conduce.

Oferta de guvernare a PD-L va fi prezentata in august

De asemenea, Elena Udrea a anuntat ca dupa modelul existent la nivel central, in conducerea partidului, si la nivelul organizatiilor judetene se vor constitui comisii de specialitate, formate din profesionisti din diferite domenii. Prin urmare, in timp ce PSD isi prezinta oferta de guvernare si chiar si schita guvernului din umbra, PD-L, desi se afla in opozitie, se pierde in detalii de organizare interna. Intrebata care poate fi utilitatea acestor comisii, secretarul executiv al PD-L a afirmat ca rolul lor este de a atrage oameni pregatiti, cu idei noi, care sa poata veni cu solutii la problemele cu care se confrunta tara. Cat despre programul de guvernare, ea a spus ca PD-L il va prezenta chiar saptamana viitoare. "Dupa luna august, vom discuta concret pe oferta de guvernare a PD-L”, a mai spus Udrea parand ca vrea sa se convinga si pe ea insasi.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii