Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concubinaj PSD-PNL

ro

26 Jun, 2008 00:00 502 Marime text

Sedinta de constituire a Consiliului Judetean Constanta s-a desfasurat dupa un scenariu asemanator cu cel al Consiliului Local

Concluzia principala a intrunirii a fost ca PSD a parafat o alianta cu PNL, iar impreuna au actionat pentru invalidarea a trei mandate de consilieri apartinand PD-L. Avocatul Ion Popescu, un foarte bun cunoscator al legii, a fost tinut si de aceasta data la distanta. Mandatul de consilier judetean al democrat-liberalului Ion Popescu a fost invalidat, ieri, de catre consilierii PSD care au votat la unison cu cei din PNL. Daca in 2004-2008, PRM era remorca PSD, locul de "tiitoare" politica a fost luat de aceasta data de PNL. Fara niciun temei si fara niciun criteriu explicat celor prezenti in sala, social-democratii si liberalii s-au opus validarii mandatelor de consilieri ale democrat-liberalilor Gheorghita Corbu, Zanfir Iorgus si Ion Popescu. Restul consilierilor si-au luat in primire mandatele fara probleme. Astfel, grupul consilierilor PSD este format din vechii pesedistii cu state vechi in CJC Radu Babus, Paul Bocanete, Cristian Darie, Nicolae Dospinescu, Ion Dumitrache, Dumitru Florea, Maria Magiru, Dumitru Manole, Ioan Marcus, Gheorghe Mihaesi, Petrica Munteanu, Osman Fedbi, Mihai Pariza, Nicolae Peride si de novicii Cristinel Dragomir, Cristina Dumitrache (fiica lui Ion Dumitrache), Nicolae Stelian Fronescu, Emil Hondoreanu, Elena Ioana si Teodorescu Atanasie. Grupul consilierilor PNL este alcatuit din Danut Antonoaie Zepa, Adrian Bratu, Doina Eufrosina Carp, Viorel Sorin Ciutureanu, Mihai Lupu, Gabriel Monea si Victor Radulescu. Echipa consilierilor PD-L urma sa fie alcatuita din Ion Popescu, Gheorghita Corbu, Zanfir Iorgus, Cristina Branzoi, Florian Constantin, Gelu Adrian Gheorghita, Ionel Manafu, Mihai Petre si Iancu Stavrositu, insa primii trei nu au fost validati. Astfel, in urma sedintei trei mandate de consilier judetean ale PD-L au ramas neatribuite.

Darie si Dragomir, alesi vicepresedinti

Asa cum cere legea, au fost alesi si vicepresedintii CJC, iar zvonurile privind incredintarea acestor functii s-au adeverit. In prima sesiune, referitoare la ocuparea unei functii de vicepresedinte, au existat trei propuneri: Cristian Darie (PSD), Florian Constantin (PD-L) si Viorel Sorin Ciutureanu (PNL). In urma votului, a fost desemnat secund al lui Nicusor Constantinescu, Cristian Darie. In cea de-a doua sesiune au existat doua propuneri finale: Cristinel Dragomir (PSD) si Mihai Petre (PD-L), primul fiind cel desemnat vicepresedinte. A mai existat o propunere facuta de democrat-liberalul Ionel Manafu, care l-a nominalizat pe liberalul Mihai Lupu, insa acesta a refuzat.

"Criterii straine de lege"

In ce priveste invalidarea celor trei mandate apartinand PD-L, Ion Popescu a declarat ca va ataca in instanta invalidarea mandatelor. "Invalidarea s-a facut pe criterii straine de lege. Probabil stiind ca a gresit, Nicusor Constantinescu si-a adus si un preot sa-l absolve de vina", a afirmat Popescu, referindu-se si la prezenta nelipsita a Inalt Prea Sfintitului Teodosie, care, ieri, a fost umbra pesedistului Constantinescu. Reamintim ca Ion Popescu a fost ales si in calitate de consilier loca pe listele PD-L, insa mandatul sau a fost invalidat de asemenea, in sedinta de constituire a Consiliului Local. "Eu voi fi in consiliu indiferent de ce doreste Mazare sau Constantinescu", a incheiat Ion Popescu.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii