Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PC Constanta merge pe cont propriu in campania la europarlamentare

ro

09 May, 2009 01:00 536 Marime text
Startul campaniei electorale îi regăseşte pe conservatorii constănţeni în aceleaşi relaţii cu partenerii de coaliţie din PSD pe care le-au avut la alegerile precedente. 

Mai bine spus, în nici un fel de relaţii, dat fiind faptul că sprijinul PC la scrutinul electoral din 30 noiembrie nu a fost vizibil în nici un fel, conservatorii acuzându-i pe social-democraţi de dezinteres.

Aşa cum au hotărât la mijlocul lunii martie, şi la alegerile europarlamentare din acest an se va menţine acelaşi protocol de colaborare cu PSD-iştii. Motivaţia pe care PC-iştii au adus-o în prim plan păstrării alianţei de colaborare, în ciuda experienţei eşuate de la parlamentarele din noiembrie, au făcut referire la faptul că electoratul conservatorilor nu ar fi perceput favorabil posibilitatea de a porni singur în alegeri, obişnuit fiind cu Alianţa PSD+PC.

La nivel judeţean însă, liderul PC, Ion Mincă, a susţinut că până la acest moment nu s-a dat nicio direcţie de la centru vizavi de modalitatea în care vor susţine candidaţii de pe lista PSD+PC: „Eu am să respect protocolul semnat. În zilele următoare o să mă întâlnesc cu preşedinţii de filiale din judeţ şi o să ne organizăm". 

Conservatorii au pe lista celor 43 de candidaţi la europarlamentare, pe locul 8 eligibil, pe Sabin Cutaş, pentru care liderul PC a susţinut că va face campanie. „Îl vom promova în judeţ atât pe Sabin Cutaş, candidatul nostru dar şi pe cei de pe lista comună PSD+PC. Nu vom îndemna cetăţenii să-l voteze pe Cutaş ci să voteze întreaga listă de candidaţi", a întărit Mincă.

Practic, având experienţa precedentelor alegeri în care s-au simţit marginalizaţi, social-democraţii refuzând să aibă vreun contact cu partenerii de coaliţie, conservatorii au decis să acţioneze pe cont propriu, conştienţi, că vor avea parte de acelaşi tratament. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii