Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:10 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. S-a menținut decizia BEC prin care a fost respinsă folosirea siglei USR. Ce spune Ion Stelian Cristian

ro

29 Oct, 2016 11:44 1575 Marime text
Tribunalul București a menținut, miercuri, decizia BEC prin care a fost respinsă folosirea siglei USR (reprezentată de un triunghi) la alegerile parlamentare. 

Marius Emil Costea, din PMP, a formulat o contestație impotriva listei USR.Ion Stelian Cristian, președintele USR, spune că a schimbat sigla și că triunghiul a luat locul unui scut.

UPDATE 1, ora 15.03

În data de 28 octombrie, pe rolul Tribunalului Constanța s-a înregistrat de către un membru al Partidului Mișcarea Populară (PMP) contestația împotriva dosarelor de candidatură pentru alegerile parlamentare depuse de Uniunea Salvați România la Biroul Electoral Județean Constanța. Motivul contestației este unul de ordin formal, legat de sigla sub care s-au depus listele noastre de candidați.

„Ne-am prezentat astăzi, ora 12.00, în ședința de judecată și am solicitat în mod argumentat respingerea contestației. În urma analizării motivelor de contestație și a argumentelor noastre, instanța a respins contestația ca nefondată. Soluția nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de 48 de ore. Această contestație formulată împotriva Uniunii Salvați România dovedește însă câteva lucruri: 1. vădește disperarea cu care se încearcă blocarea accesului USR la cursa electorală, 2. arată că USR reprezintă un pericol real la adresa vechilor politicieni și a grupurilor de interese care se ascund în spatele lor, 3. dovedește o lipsă de profesionalism și de seriozitate din partea contestatarilor, care nu s-au documentat temeinic înaintea formulării acestui demers judiciar.

Le transmitem pe această cale tuturor adversarilor care cred că prin astfel de tertipuri procedurale ne pot bloca drumul către „curățarea” Parlamentului că nu vor reuși în demersul lor și că Uniunea Salvați România va reprezenta la alegerile din 11 decembrie 2016 o alternativă reală față de vechea clasă politică, compromisă și lipsită de credibilitate”, a transmis Ion Stelian-Cristian, președintele Filialei Județene Constanța a Uniunii Salvați România.

Ti-a placut articolul?

Comentarii