Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:21 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Babuş - „Programul «Garanţia pentru tineret» al PSD prevede acordarea de alocaţii pentru finalizarea studiilor în valoare de 350 de euro de persoană”

ro

07 Dec, 2016 00:00 1186 Marime text
Radu Babuş, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru încă un mandat de deputat în Parlamentul României, a vorbit, în cadrul unui interviu, despre programul pe care partidul din care face parte îl propune românilor la capitolul educaţie şi despre soluţiile pentru prevenirea abandonului şcolar.
 
Care este importanţa educaţiei în programul pe care Partidul Social Democrat îl propune românilor?
 
Radu Babuş: Numai prin educaţie putem să ne ridicăm şi să mergem înainte ca indivizi, comunitate şi naţiune. Programul „Garanţia pentru tineret” al Partidului Social Democrat prevede acordarea de alocaţii pentru finalizarea studiilor în valoare de 350 de euro de persoană, alocaţii pentru terminarea gimnaziului în valoare de 400 de euro de persoană, burse de 400 de lei pe lună ca sprijin pentru elevii din şcolile profesionale şi 250 de lei pe lună pentru continuarea studiilor de către tinerii din familiile sărace.
 
Comisia Europeană atrage din nou atenţia României asupra ratei mari de părăsire timpurie a sistemelor de educaţie şi formare. Care sunt măsurile ce ar putea să îi încurajeze pe tineri să rămână în şcoală? 
 
Radu Babuş: Cifrele din raportul Comisiei Europene privind abandonul şcolar sunt îngrijorătoare. Trebuie să spunem adevărul. Creşterea salariilor şi creşterea nivelului de trai, mai ales în mediul rural şi urban mic, reprezintă singura modalitate de a preveni abandonul şcolar. De aceea, trebuie să folosim creşterea economică pentru a creşte salariile. Din păcate, guvernul Zero şi Partidul Naţional Liberal blochează legea prin care angajaţii din educaţie ar primi o creştere de 15%. Dacă Guvernul Zero continuă să guverneze, atunci creşterile salariale vor fi Zero. Partidul Social Democrat va pune în aplicare creşterea salariilor cu 15% dacă românii ne acordă încrederea lor.
 
Din păcate, una dintre problemele la care România nu a găsit o soluţie până acum este birocraţia, un exemplu în acest sens fiind sutele de persoane care stau la cozi interminabile pentru obţinerea unui permis de conducere sau pentru înmatricularea unui autovehicul. Ce soluţii are Partidul Social Democrat pentru aceşti oameni? 
 
Radu Babuş: PSD va pune în aplicare legea de eliminare a 102 taxe nefiscale şi vom grăbi procesul de debirocratizare. Printre cele 102 taxe, cele care nu vor mai fi plătite de şoferi sunt: timbrul de mediu, taxa pentru cartea de identitate a autoturismului, taxa de examinare la obţinerea permisului de conducere pentru autovehicule din mai multe categorii şi subcategorii, taxa de examinare a persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere şi taxa de înmatriculare permanentă sau temporară pentru autovehicule şi remorci.
 
Care consideraţi că sunt principalele atuuri ale Partidului Social Democrat în competiţia electorală din 11 decembrie?
 
Radu Babuş: Partidul Social Democrat a mai reuşit să ridice România. Guvernarea noastră a pregătit accesul României în Uniunea Europeană, iar mai târziu, în 2012-2015, am reuşit să readucem ţara pe creştere economică şi să creştem nivelul de trai al românilor. Salariile şi pensiile au crescut, iar România a ieşit din criza economică. Cu lideri adevăraţi şi cu experienţă putem să readucem România pe creştere, pentru a fi mai puternică în arena internaţională şi pentru ca tinerii şi generaţiile care vin din urmă să rămână acasă şi să îşi construiască viitorul aici.

Ti-a placut articolul?

Comentarii