Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Heracris Investment SRL a intrat în insolvență. Printre foștii asociați, Radu Babuș, fost deputat PSD, și Valentin Saghiu, fost primar din Murfatlar

ro

16 Aug, 2021 00:00 2257 Marime text
 
  • Pe 6 mai 2008, Heracris Investment a bătut palma cu municipalitatea pentru „Lucrări de reamenajare a cinci locuri de joacă amplasate în municipiul Constanţa". Contractul a adus firmei 92.399,91 lei fără TVA, adică aproximativ un miliard de lei vechi.             
Societatea comercială Heracris Investment SRL, dizolvată, reprezentată în proces prin lichidator judiciar Dobrogea Insolvency IPURL, a intrat în insolvență! Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța, în dosar 5048/118/2021. Noul termen a fost stabilit pentru data de 20 octombrie 2021.
 
Oficial:
 

„Dispune deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva debitoarei Heracris Investment S.R.L. – dizolvată. Desemnează în calitate de lichidator judiciar practicianul în insolvență Dobrogea Insolvency IPURL. Suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitoarei. Valorificarea drepturilor acestora se poate face numai în cadrul procedurii insolvenţei, prin depunerea cererilor de admitere a creanţelor. Termenul de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la hotărârea de intrare în faliment în procedură simplificată este de 10 zile de la notificare. Fixează termenul limită pentru depunerea creanţelor la 28.09.2021. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 11.10.2021“.

 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 15 august 2021, SC Heracris Investment SRL este condusă în prezent de Iulius Constantin Deculescu (asociat unic). Firma are ca obiect de activitate „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“. Pe Iulius Constantin Deculescu îl mai găsim în SC Iulius Activ Construct SRL, Wood Depo SRL și în Sea Fresh Fish SRL.
 
De menționat că, în trecut, în SC Heracris Investment SRL au fost: Radu Babuș, fostul deputat PSD, și fost director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, Constanţa, și Valentin Saghiu, fost primar Murfatlar.
 
Heracris Investment a fost înființată, în baza cererii nr. 4853 din data de 26.03.2004, de Nicoleta Carmen Suteanu.
 
Prin Hotărâre nr. 1/10.04.2008, Saghiu Valentin și soția sa, Saghiu Victoria-Ivonne, asociați ai SC Heracris Investment SRL, au hotărât: cesionarea cu titlu gratuit a celor 10 părți sociale deținute de către asociatul Saghiu Victoria-Ivonne (care s-a retras din societate) către asociatul Saghiu Valentin, acesta devenind asociat unic.
 
Pe 6 mai 2008, firma a bătut palma cu municipalitatea pentru „Lucrări de reamenajare a cinci locuri de joacă amplasate în municipiul Constanţa". Contractul a adus firmei 92.399,91 lei fără TVA, adică aproximativ un miliard de lei vechi.            
 
Prin Hotărâre nr. 1/04.02.2009, Saghiu Valentin, asociat unic al SC Heracris Investment S.R.L., a hotărât coptarea în societate a lui Radu Babuș, prin cesionarea gratuită a 10 părți sociale deținute de către asociatul Saghiu Valentin.
 
Apoi, prin Hotărârea NR. 2/2009, Saghiu și Babuș au decis cooptarea în societate a lui Deculescu Iulius-Constantin, în prezent asociatul unic al firmei.
 
65% pentru Babuș
 
Potrivit Monitorului Oficial al României, Partea A IV-A, Nr. 599/22.II.2011, prin hotărârea nr. 1/2011, Saghiu, Babuș și Deculescu au hotărât:
 
„Saghiu Valentin cesionează la valoare nominală 4 P.S. - 40 RON către Babus Radu astfel încât capitalul social total de 200 RON divizat în 20 p.s. a 10 RON fiecare se împarte astfel: Saghiu Valentin - 50 RON - 5 P.S., Babus Radu - 130 RON - 13 P.S. și Deculescu Iulius Constantin - 20 RON - 2 P.S. Participarea la profit și pierderi va fi de 25% pentru Saghiu Valentin, 65% pentru Babuș Radu și 10% pentru Deculescu Iulius Constantin. Saghiu Valentin - cedentul - deține în continuare și transmite (conform procentelor menționate anterior) iar Babus Radu - cesionarul - preia împreună cu activul și pasivul societății, toate drepturile și obligațiile prezente și viitoare ce decurg din deținerea părților sociale, atât a celor deținute cât și a celor cedate, inclusiv achitarea tuturor datoriilor societății către bugetul de stat și alte persoane fizice sau juridice de orice natură, existente și neachitate până la data prezentei hotărâri, atât cele evidențiate, cât și cele care vor apărea ca urmare a unor acțiuni de control“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Decizii de ultimă oră! Fostul deputat PSD, Radu Babuș, și-a cooptat părinții în afacerile pe care le gestionează
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii