Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatul PNL Robert Boroianu propune „Acces la apă gratuit pentru fiecare român“

ro

30 Nov, 2016 00:00 1837 Marime text
Candidatul PNL Constanţa pentru Camera Deputaţilor Robert Boroianu vine în faţa electoratului cu o propunere de proiect legislativ pe care vrea să îl promoveze în viitorul Parlament al României. Astfel, ca deputat, Boroianu încearcă să soluţioneze o problemă care se regăseşte în nenumărate localităţi la nivel naţional şi, implicit, în judeţul Constanţa. Populaţia nu are acces la apă potabilă deoarece nu are bani pentru a se racorda la reţelele de alimentare cu apă existente.
 
În acest context, candidatul PNL Constanţa vrea ca, în cadrul procesului de revizuire a Constituţiei României, să introducă un amendament prin care „dreptul la apă să fie garantat şi gratuit“. În fapt, după introducerea acestui amendament şi cu ajutorul colegilor liberali din Parlament, Robert Boroianu vrea să iniţieze şi să promoveze un proiect legislativ care va prevedea ca „racordarea la reţeaua de alimentare cu apă potabilă a consumatorilor casnici să se facă gratuit, de către stat, prin intermediul administraţiilor publice locale, costurile fiind acoperite de la bugetul de stat“.
 
Candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor a menţionat că, recent, în Slovenia s-a adoptat un sistem similar, iar acesta funcţionează deja în alte 15 state de pe mapamond. „Ulterior racordării, toate gospodăriile şi toţi consumatorii ar urma să beneficieze de gratuitate în ceea ce priveşte consumul de apă potabilă. Statul trebuie să se implice pentru că apa trebuie să ajungă în fiecare cătun din ţară. Este propunerea mea, dacă va avea susţinerea colegilor de partid, va fi promovat în Parlament. În anul 2016 este inadmisibil să avem români care nu au acces la apă potabilă. Trebuie să rezolvăm această situaţie şi, ulterior, vom găsi măsuri pentru stoparea risipei“, a menţionat Robert Boroianu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii